03/02/2016

Tolerància Zero contra la Mutilació Genital Femenina

Al món hi ha 140 milions de nenes i dones que han estat víctimes de la Mutilació Genital Femenina (MGF). Són dades de l'Organització Mundial de la Salut que situa les víctimes d'aquesta pràctica en 28 països de l'Àfrica Subsahariana i l'Orient Mitjà. I UNICEF aporta una altra dada igualment esgarrifosa: cada dia 6.000 nenes, d'entre 4 i 10 anys, són mutilades, víctimes d'una de les màximes manifestacions masclistes. Aquest dissabte, 6 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial Contra la Mutilació Genital Femenina, la Coordinadora d'Associacions Senegaleses de Catalunya (CASC) organitza una Jornada contra aquesta pràctica, a l'Espai Marfà de Santa Eugènia de Ter.

Durant tot el matí, l'entitat ha programat activitats per donar a conèixer el paper de les comunitats i institucions en la lluita per l'eradicació de la MGF i els instruments de sensibilització. En la jornada també es presentarà l'estudi Replay sobre MGF a càrrec de Paolo Leotti, investigador del Gabinet d'Estudis Socials.

La jornada està organitzada per la CASC però compta també amb la col·laboració del Servei de Salut Comunitari de l'IAS de Girona i l'Associació Jokkere Endam, l'Associació de Dones Subsaharianes Legki Yakaru i l'Ajuntament de Girona.