28/11/2011

Treballar els temes de l'Agenda Llatinoamericana a classe

El grup de treball Educadors per l'Agenda ha creat enguany un llibret d'orientacions pedagògiques i aplicacions didàctiques per a treballar l'Agenda des de l'àmbit de l'educació formal. Aquest és el resultat d'anys d'esforç i de convicció que l'Agenda és una eina d'educació popular que serveix per fer pedagogia en valors i que és una eina que ha d'arribar als alumnes de primària i secundària de les escoles de Catalunya.

 

La guia inclou un recull de fitxes i annexos amb recursos per treballar, des de diferents perspectives i amb materials variats, els continguts de l'Agenda Llatinoamericana. Són recursos que es poden aplicar en les assignatures de Biologia i Geologia, Educació Ambiental, Llengua, Ciutadania, Ètica, Història, Socials, Geografia, etc. Alguns dels materials  que es poden trobar són una adaptació juvenil de la Carta de la Terra, la Declaració Universal dels Drets Humans, un llistat de pel·lícules amb contingut social, solidari i ambiental per poder organitzar cinefòrums, a més d'un gran nombre d'enllaços.

El llibret també proposa al professorat mètodes de treball amb els materials que s'han difós per acompanyar l'Agenda, amb l'objectiu de convidar els alumnes a reflexionar, comparar, raonar, argumentar i actuar. Es tracta de textos murals, mapes, exposicions, vídeos, o calendaris, entre altres.

Descarregueu la guia Orientacions Pedagògiques i Aplicacions Didàctiques de l'Agenda.