11/05/2022

Tres dones que han salvat la vida

Què en sabem de les demandants d’asil víctimes de l’horror de la violència masclista, dels matrimonis forçats, de la persecució per orientació sexual i de l’amenaça d’un crim d’honor en contextos de patriarcat islàmic? Demà dijous, 12 de maig, tenim l’oportunitat d’escoltar el testimoni colpidor de tres joves rebels que han fugit d’una mort segura.

De la mà de Valentes i Acompanyades, demà a la tarda (19h) s'escoltarà el testimoni de tres joves que han fugit perquè la seva vida corria perill a causa de l'orientació sexual i per la seva lliure determinació a viure en llibertat, sense acceptar preceptes religiosos fonamentalistes ni pràctiques nocives com les del matrimoni forçat.

Totes tres, Ebtesam Abdullah i Amal Hussein (nascudes al Iemen i educades a l’Aràbia Saudita) i Ouloum Ramdan (Mauritània), acompanyades per la feminista sahrauí Nasara Iahdih Said que les ha ajudat a arribar aquí, són ara sol·licitants d'asil. També hi participarà Natàlia Massé Minchero –responsable del programa de dones- i Laura Llobet Galinsoga – advocada de la Fundación APIP -ACAM-, especialitzada en tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual. La tertúlia és una bona oportunitat per prendre consciència sobre la magnitud d'una violència masclista que castiga a moltes dones pel sol fet de ser-ho i tenir adjudicat un rol de submissió que elles rebutgen.

La trobada d'avui està coorganitzada amb la Càtedra de Responsabilitat Social i Sostenibilitat de la UdG i es farà al Centre Cultural La Mercè de Girona. Presentarà  i conduirà  l’acte Carme Martínez, directora de Ràdio Girona-SER.

En acabar hi haurà un pica-pica ofert per la Fundació Ramon Noguera i un tastet musical.

Es recomana la confirmació d'assistència en aquest formulari d'inscripció >>