21/01/2013

UAP 13! Una cantata per al Sahel

Uns 900 alumnes d'una trentena d'instituts de secundària de les comarques gironines participaran en una nova edició de la cantata per la pau, UAP!, un espectacle musico-teatral que s'organitza amb motiu del Dia Escolar de la Noviolència i la Pau. La recaptació de les funcions, que es faran els propers 6 i 7 de febrer al Teatre Municipal de Girona, es destinaran als projectes que Intermón Oxfam desenvolupa a la regió del Sahel. Des de fa dècades, Intermón treballa en aquesta zona amb l'objectiu de buscar solucions sostenibles per abordar les causes profundes de les crisis alimentàries.

El fil conductor de UAP! 13 s'ha elaborat partint del retaule de les meravelles, però amb una clara connexió amb els temes d'actualitat. En aquest espectacle, l'alumnat participant interpreta 13 temes coneguts per a tothom, amb una durada aproximada de 40 minuts musicals.

Actualment, 18 milions de persones podrien patir desnutrició greu. Entre elles, més d'un milió de nens i nenes. La situació és extremadament greu a Mauritània, Níger, Burkina Fasso, Mali, Txad, Gàmbia i Senegal, a causa de la sequera, les males collites, el  preu dels aliments i la manca d'inversions en infraestructures i serveis socials. En aquesta zona es necessiten urgentment aigua i aliments.