14/01/2016

Un calendari interreligiós per a Lloret

El proper dissabte dia 23 de gener es presenta el primer Calendari Interreligiós de Lloret de Mar. Es tracta d'una iniciativa de la Taula de Diàleg Interreligiós de Lloret de Mar, en la que participen representants de la Parròquia de Lloret de Mar, de l’Església Evangèlica Pentecostal de Filadelfia, de l’Associació Cultural de l’Índia, de la Comunitat islàmica Mesjid Abubacar, de la Comunitat islàmica Essouna i de l’Associació religiosa Shiri Guru Nanak Dev Ji Singh Sabha, i que compta amb la dinamització del Pla Local de Ciutadania de l’Ajuntament, gestionat per la Fundació Ser.gi.

En aquest calendari, s'hi recullen les festivitats de diferents religions presents en aquest municipi. En concret, de l’església catòlica, l’evangèlica i l’ortodoxa, de l’hinduisme, l’islam i el sikhisme. Aquest recull neix de l’interès de les persones participants a la Taula de Diàleg, per saber les festivitats de les altres tradicions, i d’aquesta manera reconèixer l’altre, felicitant-lo en les principals celebracions al llarg de l’any. També es vol obrir a la resta de la ciutadania per poder fer més ampli aquest coneixement, ja que, segons els organitzadors «conèixer facilita la comprensió i la bona convivència entre les persones». Per poder realitzar aquest calendari s’ha comptat amb la col·laboració de la Direcció General D’Afers Religiosos del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

L'acte de presentació serà el proper dissabte, 23 de gener, al Jardí de la Pau (al costat de Can Saragossa) a partir de les 11.30h. Durant l’acte també es presentarà la Taula de Diàleg Interreligiós de Lloret de Mar i es realitzarà una pregària conjunta, consensuada per diferents tradicions religioses. Una persona representarà cada comunitat, fent un fragment d’aquesta oració en la seva llengua d’origen.