16/11/2005

Un càmping de L'Escala destina el 0'7% dels seus ingressos a projectes solidaris

El Càmping Paradís de Montgó, a L'Escala, ha entregat el 0'7% de la facturació de la temporada passada, a tres projectes solidaris. L'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS) de Girona, l'entitat Grups de Recerca i Actuació amb Minories Culturals i Treballadors Estrangers (GRAMC), i el Grup Editor de la Revista del Discapacitat (GERD) són les 3 ONG destinatàries de l'ajuda solidària.

Durant l'acte d'entrega dels xecs, Martí Guillem, en representació del Càmping Paradís, ha afirmat que la iniciativa tindrà continuïtat i que "hi ha la voluntat d'arribar a un simbòlic 1%" en les pròximes facturacions. A Guillem, li agradaria "extendre aquesta inciativa solidària en el sector turístic gironí". Les aportacions solidàries del Càmping Paradís formen part de la filosofia de l'empresa, que també aposta per un estricte respecte ambiental.

Els projectes que han rebut l'aportació econòmica per part del Càmping Paradís són:

  • Projecte de producció de cadires de rodes des de centres de treball per a discapacitats, que GERD desenvolupa a les províncies cubanes de Guatánamo i Holguín.
  • Projecte "Un àpat diari a les tarbies", que l'ACAPS està realitzant als campaments de refugiats del Poble Sahrauí a Tinduf.
  • Projecte Integral de Desenvolupament Econòmic de la Comunitat Rural de Sare Coly (Senegal), que duu a terme GRAMC.

Durant els mesos de juliol i agost, aquestes entitats visitaran el càmping per explicar als campistes, els projectes que ha subvencionat l'empresa turística.

La Coordinadora d'ONG Solidàries valora positivament aquesta iniciativa que demostra que el sector privat no ha d'estar renyit amb el treball per a un món més just. Tanmateix, des de la Coordinadora volem animar a d'altres empreses i institucions, a prendre la iniciativa del Càmping Paradís, com a exemple.