10/03/2017

Un estiu diferent: Vacances en Pau

En Mrabith va aprendre a anar en bicicleta pels camins de Bescanó. En les seves primeres capbussades a la piscina no es separava dels seus maneguets, però animat per la mainada de la família acollidora, un bon dia es va plantar i no va parar fins a començar a surar. A finals del seu primer estiu amb el projecte Vacances en Pau, ja feia salts acrobàtics per capbussar-se i es defensava molt bé amb el català. Un any més, ACAPS Girona posa en marxa aquest projecte. Vols ser família acollidora?

Durant el temps que els infants sahrauís passen a Catalunya -els mesos de juliol i agost-, s'apofita per fer-los revisions mèdiques completes i per dur-los al dentista. En el cas que es detecti alguna malaltia o algun dèficit alimentari, s'aprofiten les estades per tractar-los.

Als campaments de refugiats, a més, l’alimentació prové directament de l’ajut internacional i rarament hi ha productes frescos. Això els crea un problema d’avitaminosi (manca de vitamines). Per aquest motiu, és molt convenient que durant la seva estada aquí, els nens i nenes mengin el màxim de productes frescos.

Són dos mesos en què l'infant escapa a les dures condicions de vida que hi ha als campaments de refugiats a l'estiu, amb temperatures que poden assolir els 50º a l'ombra. Durant la seva estada, podran conèixer una nova cultura, un nou idioma, nous costums, gaudir de la platja, d'aliments frescos...Però la seva estada aquí també els converteix en ambaixadors de la causa sahrauí i ajuda a fer visible un poble, que des de l'any 1975 viu en l'oblit internacional.

Vacances en Pau a les comarques gironines està organitzat per ACAPS Girona i la Delegació del Front Polisari a Catalunya. Aquest mes de març, ja comença la cerca de famílies que vulguin acollir mainada sahrauí durant l'estiu i que els vulguin acompanyar en aquesta descoberta del món que hi ha fora dels camps de refugiats del desert algerià on viuen tot l'any.

La mainada sahrauí que arriba a la nostra demarcació són nens i nenes d'entre 10 i 12 anys. La seva llengua és la Hassania, una llengua de la família de l'àrab, però també tenen alguns coneixements de castellà. La família acollidora ha d'assumir només les despeses de manuntenció de l'infant que tindrà a casa, ja que l’associació treballa tot l’any per aconseguir finançament a través d’actes i ajuts dels ajuntaments solidaris, com el de Girona, i així poder cobrir les despeses dels bitllets d’avió dels infants.

REUNIÓ INFORMATIVA

Divendres 24 de març a 2/4 de 7 de la tarda al Centre Cívic Sant Narcís (GIRONA).

Informa’t també a: www. acapsgirona.cat
acapsgirona.vacances@gmail.com
i al telèfon 696322260