31/01/2018

Un llibre digital i una gran festa, per posar punt final a Protagonistes per la Pau

La mainada de Girona va posar ahir el punt final a la festa de Protagonistes per la Pau, amb una gran festa al Parc del Migdia de Girona, dinamitzada per Pallassos Sense Fronteres. La campanya en la que han participat una dotzena d'escoles de Figueres i Girona ha reunit una seixantena de biografies que ara queden recollides en un llibre digital consultable en línia.

A més de la festa i la ballaruca, l'alumnat de les escoles participants a Girona, han llegit un manifest en el què pren importància el dia a dia dels nens i nenes i el respecte a la diversitat. Aquí podreu donar un cop d'ull a l'àlbum de fotografies de la festa a Girona.

EL LLIBRE DELS PROTAGONISTES

De tota la feinada duta a terme pels nens i nenes de les escoles de Girona i Figueres que han participat a la campanya coorganitzada per la Coordinadora i els ajuntaments de Girona i Figueres, en queda un gran llibre de biografies, amb una seixantena d'entrades sobre persones com Eileen Kampakuta, aborígen australiana nascuda al desert, que va va lluitar perquè no es construís un abocador nuclear en el seu territori, o Marley Dias, una nena afroamericana que ha impulsat la iniciativa #1000blackgirlbooks perquè a les nenes negres del seu país, no els passés el mateix que a ella: que no s'identificaven amb les protagonistes, sempre blanques, dels llibres i contes que els feien llegir a l'escola.

Però el llistat de noms és molt ampli i divers: Arcadi Oliveres,  el grup musical Txarango, l'advocada Shirin Ebadi, Pere Casaldàliga, Nadia Ghulam, Jane Goodall,  Wangari Maathai o Jordi Sargatal. En el llibre també hi trobareu biografies més anònimes que són de l'àmbit  local i que han estat seleccionades i confeccionades per les mateixes escoles: la de Jordi Planas (Agenda Llatinoamericana), Guillem Jiménez (Girona Acull), Txell Trias (ACAPS Girona), Jan Millastre (GERD) o Lluïsa Geronès (ÀKAN), al costat d'entitats com la Cooperativa El Tràmec, IADEN o Dníger.cat .  Les biografies estan il·lustrades pels dibuixos dels 2.000 nensi nenes de Girona i Figueres que han participat a la campanya pel DENIP 2018.