02/06/2016

Un nou codi ètic per protegir els valors de pau i drets humans a Fira de Girona

Les entitats solidàries gironines estem d'enhorabona. El patronat de Fira de Girona ha aprovat la creació d'un codi ètic que evitarà que l'exèrcit torni a participar en la Fira de Girona, com va passar a l'Expojove. Era una demanda promoguda per les entitats del Consell de Cooperació i Solidaritat de Girona, que ara es farà realitat.

Malgrat el treball d'incidència impulsat per la Coordinadora al Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat (aquest any ens hem reunit amb Ensenyament a Girona, amb representants del govern local i de la direcció de la Fira ), el passat mes d'abril, l'estand del Ministeri de Defensa va tornar a ser a ExpoJove, a la Fira de Girona, i amb l'etiqueta d' espais que ofereixen "oportunitats" als joves.

Però fa pocs dies arribava la bona notícia: el patronat impulsarà l'elaboració d'un codi ètic que protegeixi els valors de pau i drets humans, pels quals el mes passat s'atorgava a Girona ciutat, el Premi Europa 2016 de mans del Consell d'Europa. Una comissió de treball formada pel propi patronat de la Fira i l'Ajuntament de Girona serà l'encarregada de redactar el codi ètic que segons l'alcaldessa, Marta Madrenas, que és també la presidenta del patronat, no anirà contra cap entitat ni institució. Tot i així, Madrenas va admetre que el nou codi ètic respon a la demanda del Consell de Cooperació i Solidaritat de replantejar-se la participació de l'exèrcit en una fira.

El document incorporarà altres elements a més dels valors relacionats amb la pau, com la defensa de la igualtat de gènere i la lluita contra la homofòbia. La comissió de treball entre Fira i Ajuntament vol tenir aprovat el nou text abans de finals d'any per poder regular tots els actes que s'hi celebrin durant el 2017.