15/03/2007

Una altra manera de menjar és possible

La Càtedra UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible de la UdG, la Coordinadora d'ONGs Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme i Veterinaris sense Fronteres organitzen les primeres "Jornades per repensar el nostre model de consum", que se celebraran el 19 i el 26 d'abril, a Girona.

Jornades per repensar el nostre model de consum

Pot encaixar la producció ecològica i el comerç just en les grans superfícies? Què s'hi amaga darrere les grans multinacionals dels aliments? Aquests són alguns dels grans temes que s'analitzaran i es debatran en aquestes jornades. L'objectiu és que els participants prenguin consciència de les conseqüències socials, econòmiques, mediambientals i culturals que el model actual de l'agroindústria està provocant tant en les societats del Sud i com del Nord, així com incidir i analitzar les possibles alternatives, com són el model de la Sobirania Alimentària i l'agroecologia.

A banda de les dues sessions, i en el transcurs de les Jornades es muntarà una taula informativa amb campanyes i publicacions sobre Sobirania Alimentària, Comerç Just, Agroecologia i experiències locals d'autogestió en agroecologia i consum.

Les Jornades se celebren a l'Aula d'Humanitats del Centre Cultural La Mercè de Girona i són obertes al públic en general.

PROGRAMA

1ª SESSIÓ: Dijous 19 d'abril. QUÈ S'AMAGA AL DARRERE DE LES GRANS CADENES DE DISTRIBUCIÓ D'ALIMENTACIÓ?

 • 19:00 - 19:30 Presentació de les Jornades per membres de la Càtedra UNESCO Desenvolupament Humà Sostenible, Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme, i Veterinaris sense Fronteres.
  Els organitzadors faran una presentació de les Jornades, amb una dinàmica participativa entre tots els assistents. Es donarà un breu qüestionari d'avaluació de les Jornades, per omplir-lo al final de les Jornades, a més d'una carpeta amb diferents materials per aprofundir aquesta temàtica.
 • 19:30 - 21:15 Comentaris i debat: Què s'amaga al darrere de les grans cadenes de distribució d'alimentació?. Són compatibles la producció ecològica i el comerç just amb les grans superfícies? Dinamització per Ferran García, coordinador de la Campanya No et Mengis el món.

2ª SESSIÓ: Dijous 26 d'Abril ALTERNATIVES AUTOGESTIONÀRIES A LA GLOBALITZACIÓ CAPITALISTA DES DE L'AGROECOLOGIA I EL CONSUM

 • 19:00 - 19:30 Documental: Agricultura Ecològica.
 • 19:30 - 21:00 Comentaris i debat: Alternatives autogestionàries a la globalització capitalista des de l'agroecologia i el consum.
  Dinamització per Xavier Such, membre de Veterinaris sense Fronteres i professor de Producció Animal de la UAB
  Taula rodona d'experiències locals a Girona:
  - Lluís Vila , veterinari. Experiència d'un projecte de desenvolupament de ramaderia ecològica. 
  - Engràcia Valls, sòcia de la cooperativa de consumidors El Rebost SCCL
  - Enric Navarro, agrònom. Promotor del Parc Agroecològic de l'Empordà
  Abans de donar pas a una Taula rodona per explicar experiències locals d'autogestió des de l'agroecologia i el consum, com campanyes d'incidència política, un ponent de VSF situarà els aspectes claus per comprendre el paradigma de la Sobirania Alimentària i l'Agroecologia.
 • 21:00 - 21:15 Cloenda de les Jornades.

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA
+Info: Xavier Latorre (627 811 897)

Descarrega't el tríptic >>
Descarrega't el pòster >>

ORGANITZA:

 • Universitat de Girona
  Càtedra UNESCO. Desenvolupament Humà Sostenible
 • Veterinaris Sense Fronteres
 • Cedre