01/09/2020

Una àmplia oferta de recursos educatius sobre solidaritat

Gratuïtes o de pagament, autogestionades o amb la participació d'alguna entitat solidària, adreçades a grups d'infantil i per a grups de persones adultes, i amb un ampli ventall temàtic i de format -xerrada, taller, materials, teatre social- on escollir. Així és l'oferta de tallers i dinàmiques educatives per al nou curs 2020-2021. Recursos ben diversos per treballar la pau, la gestió de l'aigua, el racisme, les emocions, les migracions o per conèixer l'Agenda Llatinoamericana, entre d'altres.

D'entre les dinàmiques i tallers gratuïts que s'ofereixen, destaquem la campanya del DENIP 2021, 'Reset Peace. Connectant-nos per la pau', que enguany, i donades les circumstàncies, s'adapta als temps de la covid-19, i adopta un format en línia per poder connectar els infants de les escoles de Girona, amb nens i nenes d'altres països com Guatemala, Colòmbia, o el Marroc, i reflexionar plegats sobre la Pau. Aquesta és la principal proposta del CeDRe de la Coordinadora, que també ofereix tallers sobre racisme, un joc per aprendre sobre els drets dels infants, i maletes amb contes per treballar de manera específica la convivència, els sentiments i les emocions, així com les angoixes i els grans èxits. 

Però l'oferta gratuïta és molt més àmplia i els centres educatius podran accedir també a tallers que parlen dels usos de l'aigua i la seva gestió (Aigua és Vida), xerrades per conèixer diversos aspectes de l'Índia (Fundació Vicente Ferrer), per aprofundir en la causa del Poble Sahrauí (ACAPS Girona) o un taller sobre l'Agenda Llatinoamericana. 

En l'apartat d'activitats de pagament, hi ha una proposta de tallers de suport als centres educatius en el treball de valors relacionats amb la convivència (Fundació Ser.gi) i una oferta més diversa de tallers de teatre participatiu (La Nave Va) que tenen subvencions de l'Ajuntament de Girona (fins a esgotar l'oferta) sobre migrants i refugiats, gestió de la diversitat, buylling, consum responsable, finances ètiques, drets laborals en el tèxtil, o de prevenció de la violència de gènere, entre d'altres. Us animem a consultar la vintena llarga de propostes, amb més detall, en aquest enllaç: