18/01/2011

Una gran festa de la pau

En el marc de la celebració del DENIP (Dia Escolar de la No-violència i la Pau), catorze escoles d'educació infantil i de primària de Girona i més de 4.500 nens i nenes estan treballant en la campanya Paraigües per la Pau. Es tracta d'un projecte artístic internacional, on els participants decoren paraigües amb els seus valors personals de pau. El proper 28 de gener, prop de 3.000 alumnes sortiran en desfilada pels carrers de la ciutat fins al Parc del Migdia i obriran els seus paraigües en una gran festa de la Pau. 

El proper dia 28 de Gener celebrarem la diada que conclou les diferents activitats de Paraigües per la Pau en el marc de la celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (30 de Gener).

Paraigües per la Pau s'adreça a tots els centres educatius d'educació infantil i primària de la ciutat de Girona (P3 fins a 6è). Es tracta de treballar des de dues vessants: l'artística, pel que fa a la creació dels dibuixos i decoracions dels paraigües, i la d'educació en valors, pel que fa al treball previ de difusió del missatge de la cultura de pau.

El dia 28 de gener del 2011, els nens i nenes que hagin participat del taller sortiran amb les seves mestres i tutor/es en desfilada pels carrers de la ciutat de Girona. La gran festa de la Pau tindrà lloc a les 11h al Parc del Migdia.

A aquesta activitat, que ha estat organitzada conjuntament des de l'Ajuntament i la Coordinadora d'ONGs hi participen prop de 4000 nens i nenes dels següents centres educatius: Annexa, Font de l'Abella, Dr Masmitjà, Joan Bruguera, Dalmau Carles, Mare de Déu del Mont, Maristes, Migdia, Montjuïc, Pla, Sta. Eugènia, Verd, Bosc de la Pabordia i Cassià Costal.

Tothom hi està convidat a participar portant els seus propis paraigües.