14/03/2016

Una imatge de dones maies guanya el 8è Concurs de fotografia solidària

Alba Hierro és l'autora de la foto guanyadora al 8è Concurs de Fotografia Solidària que impulsa el Servei Municipal de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Girona. La fotografia guanyadora servirà d'imatge per difondre la Convocatòria de Subvencions per a projectes de Cooperació, sensibilització i codesenvolupament de l'any 2016.

La fotografia va ser presa en el departament de Huhuetenango, a Guatemala, el Dia Internacional dels Pobles Indígenes. En aquesta regió, majoritàriament camperola i molt empobrida, es pot diferenciar el poble d’origen de les dones, pels colors i estils dels seus "güipils" i "cortes", que són les vestimentes tradicionals que elles mateixes confeccionen.

La guanyadora rebrà la quantitat de sis-cents vuitanta euros, dels qual dos-cents haurà de gastar en material fotogràfic, dos-cents en productes de comerç just de comerços de la ciutat de Girona i dos-cents vuitanta a disposar lliurement.

El concurs de fotografia d'aquest any ha rebut 23 imatges de 9 participants. El jurat estava compost per un representant d'ACAPS Girona, que és una entitat del Consell Municipal de Cooperació, el tècnic de cooperació de l'Ajuntament de Girona, una representant de la Coordinadora d'ONG Solidàries i el fotògraf professional, Martí Artalejo.