• Inici>
  • Actualitat>
  • Notícies>
  • Una imatge-denúncia de l'apartheid palestí guanya el Concurs de Fotografia Solidària 2022

07/12/2022

Una imatge-denúncia de l'apartheid palestí guanya el Concurs de Fotografia Solidària 2022

Un nou assassinat", d'en Víctor Cabo Baró, és la fotografia guanyadora del Concurs de Fotografia Solidària 2022, organitzat per la Unitat de Cooperació de l’Ajuntament de Girona.

El Concurs de Fotografia Solidària que impulsa la Unitat de Cooperació de l'Ajuntament de Girona va néixer amb un objectiu molt clar: esdevenir una eina de sensibilització ciutadana i de transformació social. Des d'aquesta àrea del consistori gironí, Gemma Solés, recorda que són fotografies "que ens ajuden a donar a conèixer realitats aparentment allunyades, tot denunciant situacions de vulneració de Drets Humans arreu del món." 

Mentre el 2021, la imatge guanyadora del Concurs de Fotografia Solidària trencava estereotips sobre les societats del Sud amb una foto positiva que reflectia dues noies somrient i en moviment damunt les seves bicicletes, símbol de la resiliència i la solidaritat entre les dones del Sud; aquest 2022, la guanyadora -titulada "Un nou assassinat"- és un cru reflex de la realitat esfereïdora que viu el poble palestí i una denúncia necessària d'una situació insostenible.

L'autor d'"Un nou assassinat" i guanyador del Concurs de Fotografia Solidària 2022 és en Víctor Cabo Baró (1992). Actual fotoperiodista becari al Diari ARA després de guanyar la beca Connecta't, impulsada pel Carnet Jove el passat mes de maig, porta un any i mig dedicant-se de manera professional al fotoperiodisme. I en poc temps, ha guanyat i estat seleccionat en diferents concursos. El fotògraf ha explicat que la imatge guanyadora va ser presa aquest mateix estiu, en un viatge que va fer " amb l'objectiu de documentar i denunciar (les dues D amb les quals m'agrada treballar) els crims de guerra que es porten succeint des de fa 74 anys." 

El jurat format pels fotoperiodistes Jordi Ribot i Eddy Kelele, la tècnica de comunicació de la Coordinadora, Sònia Cervià, i la tècnica de la Unitat de Cooperació de l'Ajuntament de Girona, van coincidir en assenyalar la qualitat tècnca de la imatge, així com l'alt valor testimonial ja que aconsegueix, amb una bona composició, una proximitat que exigeix al fotoperiodista situar-se a primera línia. 

Una foto denúncia de l'Apartheid que viu el poble palestí guanya el Concurs de Fotografia Solidària 2022>>