08/09/2021

Una trentena d'activitats educatives sobre valors, drets i solidaritat

La Coordinadora d’ONG Solidàries recull en un catàleg en línia trenta-tres activitats educatives que una vintena d'entitats solidàries gironines ofereixen per al curs 2021-2022. Són propostes molt diverses per a bastir una ciutadania més crítica i inclusiva.

Les activitats estan adreçades a treballar valors com la solidaritat i per aprofundir en les desigualtats socials i els drets humans. Així, hi trobareu activitats per a professionals que vulguin aprofundir en els matrimonis forçats o en els recursos educatius que ajuden a entendre el món, per a professorat d'infantil que vulgui parlar de valors i emocions amb la mainada, per a professorat de primària que vulgui debatre sobre els drets de l'infant o per a professorat d'ESO, cicles i adults, que necessitin reforçar la convivència, parlar d'exilis, consum o gènere, entre moltes altres propostes.  

Les activitats recollides al catàleg són iniciatives de la Fundació Vicente Ferrer, ACAPS Girona, CeDRe de la Coordinadora, GERD, Azahara ONG, Amnistia Internacional Grup de Girona, Valentes i Acompanyades, Òmnium Gironès, Aigua és Vida, Oxfam Intermón, Fundació SER.GI, La Nave Va, SED ,Health us Nepal, Servei Civil Internacional de Catalunya, ASOCOLGI, Munduko LagunakFundació Utopia i Unitat de Cooperació de l'Ajuntament de Girona. Les activitats -majoritàriament gratuïtes- estan pensades per a totes les edats i tant per a centres educatius, com per associacions, caus, esplais, casals  i centres d'educació no formal. L'oferta inclosa al catàleg inclou activitats dinamitzades però també material per a l'autogestió.