14/06/2011

Unes 2.500 persones es manifesten contra les retallades

«Prou retallades! Els nostres drets no es toquen!» aquest és el lema de la manifestació que dissabte al migdia va recórrer els carrers de Girona, i que va aplegar més de 2.000 persones. La mobilització unitària estava convocada per la campanya Prou Retallades, una plataforma que reuneix persones i entitats de l'àmbit social, educatiu, sanitari, sindical i solidari, i va comptar amb el suport de l'#Acampadagirona.

Una de les principals reivindicacions de la campanya «Prou retallades» és que la solució a la crisi no pot passar per retallar els drets socials i laborals, que tants anys d'esforç ens ha costat a tots plegats/es aconseguir. Per a la campanya, el sistema financer, amb la complicitat de les administracions i els organismes internacionals, ha forçat a un desballestament del model social europeu, que agreujarà les desigualtats i fomentarà la fractura social.

La campanya també assenyala el nou Govern català, que amb l'excusa de la crisi, de la mala gestió del Govern anterior i de la manca d'entesa amb el Govern de l'Estat, busca legitimar un canvi de rumb en el model social, que prioritzarà la gestió privada davant la transició d'una gestió pública. Per tot plegat, des de la campanya «Prou Retallades» es fa una crida a tota la ciutadania a revelar-se contra les retallades socials i laborals que ens volen imposar: l'educació, la sanitat o l'assistència social a les persones més desfavorides no són negociable.

La campanya «Prou Retallades», oberta a tothom, es reuneix aquest dimecres 15 de juny, a les 20h., a l'Espai de Solidaritat -c. Mestre Francesc Civil, 3 de Girona, per estudiar noves accions.

ÀLBUM DE LA MANIFESTACIÓ>>