03/05/2010

Vacances en Pau 2010

El grup de Girona de l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS) participarà un estiu més en el projecte Vacances en Pau, organitzat per la Delegació del Front Polisari a Catalunya. Gràcies a aquestes colònies d'estiu, nens i nenes sahrauís  tindran la possibilitat de veure moltes coses que només coneixen a través dels llibres escolars (rius, muntanyes, el mar, etc) i la de conviure amb nens i nenes catalans. Les colònies d'estiu són un símbol de solidaritat amb aquests infants i una oportunitat perquè tinguin una altra imatge del món, diferent de la que veuen cada dia als camps de refugiats, on el poble saharuí viu exiliat des de 1975.

Les famílies gironines interessades en acollir un infant sahrauí els propers mesos de juliol i agost, poden informar-se trucant al 619 93 63 39 (Anna) i al 656 63 24 32 (Pilar).

Des de la signatura dels Acords Tripartits de Madrid i l'immediat repartiment del Sàhara Occidental en mans de Marroc i Mauritània, al voltant de 184.000 sahrauís viuen organitzats en campaments, en un desert inhòspit situat a la regió algeriana de Tindouf. Les condicions de vida als campaments són extremes degut a les altes temperatures a l'estiu i extremadament baixes a les nits, la manca d'aigua i de llum elèctrica. També hi falten els productes més bàsics, com l'alimentació i el vestit. Els nens i nenes són un dels sectors més afectats per aquestes condicions de vida.