08/04/2015

Viatge solidari d'estudiants del Vallvera al Marroc

Un grup d'estudiants gironins i saltencs de segon curs dels cicle superior d'Integració Social i Animació Sociocultural de l'Institut Vallvera de Salt viatjaran aquest cap de setmana al Marroc per realitzar-hi una estada solidària. L'objectiu: descobrir noves realitats, metodologies i estratègies, i enfortir, així, la seva formació.

L'estada està organitzada en col·laboració amb la Associació Innovació i Desenvolupament per un Eix Multicultural (IDEM) de Girona. El viatge es desenvoluparà del 13 al 17 d'abril i vol millorar el coneixement cultural sobre el país veí, així com aproximar-se a noves metodologies i estratègies que incideixin en la formació de l'alumnat saltenc.

El recorregut inclourà les ciutats de Taourit, Oudja i Fes amb les visites a escoles, cooperatives, centres de joves, de dones i de formació. Per facilitar la coordinació i el contacte directe, els estudiants comptaran amb l'ajuda de diverses entitats contraparts locals.

Aquesta no és la primera vegada que l'Institut col·labora en coordinació amb la Associació IDEM per fer possible aquest projecte. Ja l'any passat, un grup d'estudiants de les mateixes disciplines van gaudir d'aquesta experiència que facilita als joves participants conèixer i apassionar-se per altres formes de fer i entendre la integració, la cohesió i el lleure.