11/11/2019

Vigilant els drets de l'infant

El dimecres 21 de novembre és el Dia Internacional dels Drets de l’Infant. L'any 1989 les Nacions Unides aprovaven la Convenció dels Drets de l’Infant, que posteriorment va ser ratificada per tots els països de l’ONU excepte Somàlia i Estats Units. Moltes escoles aprofiten aquesta data per donar a conèixer els drets a la mainada. Des d'aquest mes de novembre, el CeDRe posa a disposició de tothom un nou joc que ajudarà a parlar dels Drets de l'Infant a l'aula, de manera lúdica. És una creació d'Òmnium Gironès.

"Vigilant els drets de l'infant" és un joc de taula cooperatiu pensat per a nens i nenes de cicle mitjà i superior de primària. El joc d'Òmnium és un joc per equips on cal construir una ciutat que respecti i protegeixi els drets de tota la mainada que hi conviu. La partida és plena d’aventures, trencaclosques i cartes amb proves a respondre per l'equip, que fa que que s’obrin diàlegs i que s’aclareixin dubtes a través de situacions quotidianes dels infants i que s'expliquin els articles.

Aprofitant  aquesta data, moltes escoles i centres educatius treballen els articles de la convenció ja sigui d’una manera més lúdica o de reflexió i estudi. A partir d'aquest mes de novembre, podeu agafar en préstec al CeDRe, aquest joc divertit i cooperatiu que pot ajudar a fer més distès el coneixement dels drets i deures dels nens i nenes. 

 El CeDRe també posa a la vostra disposició, altres recursos per treballar els Drets dels Infants.