28/04/2014

Vine a córrer per ACAPS-Girona!

L'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí de Girona us convida a participar en la II Marxa Solidària amb el Sàhara Occidental-Palau Una marxa no competitiva i oberta a tothom amb l'objectiu de recaptar fons pels projectes que duen a terme des de l'associació. La Marxa és aquest dijous 1 de maig, amb dos horaris: a les 9 del matí pels que corren la marxa i a les 8:30 pels que fan la marxa caminant.

Es tracta d'un recorregut de 12 Km aprox., la marxa llarga, i de 8 , la marxa curta. La inscripció online es tanca el 28 d'abril, però us hi podeu inscriure presencialment, fins a 15 minuts abans de la cursa. El preu és de 8 euros anticipada i de 10, el mateix dia. La sortida és al pavelló de Palau.
El poble sahrauí és un poble africà que viu dividit des de l’any 1975: una part està al Sàhara Occidental, actualment ocupat pel Marroc, i l’altra viu exiliada a Algèria, als camps de refugiats de Tindouf. Aquests darrers viuen gràcies a l’ajuda internacional, perquè estan instal·lats al mig del desert del Sàhara, on no hi creix res i el clima és molt extrem.
L'associació ACAPS-Girona treballa en diversos projectes per tal de donar suport al poble sahrauí. Organitzen activitats d’informació i de suport a la població que viu a la zona ocupada pel Marroc. Els projectes d'ACAPS-Girona són de col·laboració amb l’administració de la zona -escoles bressol, escoles d’educació especial, ajuntaments- i participen en l’organització del programa Vacances en Pau, que consisteix en portar a Catalunya els infants entre 7 i 12 anys a passar tot l’estiu amb famílies acollidores.