18/11/2013

Vint-i-cinc entitats ja s'han sumat al Fòrum Social Català gironí

Ja són 25, però encara poden ser moltes més, les entitats que s'han apuntat al Fòrum Social Català gironí (FSCat) previst per al 5 d'abril de 2014 i que se celebrarà a l'espai de l'Escudella Solidària (al Passeig d'Olot, 68-70; a prop del Pavelló de Santa Eugènia). Entitats solidàries, sindicats, entitats ecologistes, feministes, cooperatives o plataformes d'entitats, com la Xarxa de Drets Socials, han començat a trobar-se per perfilar un fòrum que s'estructurarà en 3 blocs temàtics: drets de les persones, mobilitzacions socials i alternatives al capitalisme. T'hi vols afegir? FOTO: Fscat Girona 2010

El FSCat és un espai de trobada obert, divers, plural, no confessional, no governamental i no partidari. És un espai d’intercanvi d’experiències, de debat, de mobilització i d’articulació d’entitats i de moviments socials que rebutgen el model actual de desenvolupament dels pobles i que es troben en un procés permanent de recerca i construcció d’alternatives.

El FSCat pretén estimular la reflexió i l’acció a partir d’una democràcia veritablement participativa, pel que fa a les dinàmiques polítiques, econòmiques i socials actuals i proposar alternatives que se centren en l’atenció de les necessitats de l’ésser humà i del respecte a la natura.El FSCat vol articular de manera descentralitzada i en xarxa a entitats i moviments socials amb inquietuds similars, involucrats en accions locals i/o internacionals.

L'any 2010, es va celebrar l'últim FSCAT de les comarques gironines a la Facultat d'Educació, recent estrenada. La participació en el procés d’organització del FSCat comarques gironines per al 2014 està obert a totes les entitats, col·lectius i persones de la societat civil de les comarques gironines i els moviments socials que s’hi sentin identificats i s’hi vulguin implicar, amb l’excepció dels partits polítics, organitzacions governamentals i militars.  Només cal que ompliu aquesta fitxa i l'envieu a  sales.fava.lluis@gmail.com

Si vols saber-ne més, vine a la propera reunió! Ens trobarem a l'Espai de Solidaritat, el proper 16 de desembre, a les 19.30h.