07/05/2012

Vols acollir un infant sahrauís aquest estiu?

ACAPS Girona participa en el projecte Vacances en Pau, que organitza la Delegació del Front Polisari a Catalunya. Les colònies d'estiu per a nens i nenes sahrauís són un símbol de solidaritat i un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra. FOTO: ACAPS GIRONA

Cada any, diverses famílies gironines acullen nens i nenes sahrauís durant els mesos de juliol i agost, amb la intenció de donar a aquests infants la possibilitat a tenir una altra visió del món, diferent a la que veuen cada dia en els campaments de refugiats, on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l'any 1975.

Uns 200.000 sahrauís viuen organitzats en campaments instal·lats en un desert inhòspit, situat a la regió algeriana de Tindouf. Les condicions de vida en els campaments són extremes: temperatures superiors als 50 graus a l'estiu i extremadament baixes durant les nits de l'hivern, amb manca d'aigua i llum elèctrica. A tot això, s'hi ha de sumar la manca d'alimentació, vestit, i en definitiva, dels productes més bàsics.

Els nens i nenes són un dels grups de població més afectat per aquestes dures condicions de vida, que entorpeixen el seu bon creixement i desenvolupament personal.

Si vols acollir un infant sahrauí aquest estiu, informa-te'n a: acapsgirona@gmail.com o bé al telèfon: 696322260