A la sombra de los anacardos

  • Fons bibliogràfic
  • Salut, Narrativa
  • de 4 a 6 anys
  • Castellà
  • Antón Fortes i Simona Mulazzani
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: NI FOR

En aquest àlbum s'aborda el greu problema de la sida a Guinea Bissau, que afecta a un alt percentatge de la població infantil. En ple carnestoltes de Bissau, en la vida de la petita protagonista fa acte de presència la màscara de la mort i amb ella la por. Aquesta terrible figura és contrarestada amb les cures del doctor Vieira de pelegrí. Fidel a l'actitud vital d'aquesta població, Antón Fortes transmet la capacitat de ser felices d'aquests petits, malgrat l'oprobi econòmic i malaltia, que no és obviada per l'autor.

Així, el dia de la festa de carnestoltes, els riures i els balls en els quals tots participen es veuen enfosquit per una cançó sobre el Sida. D'aquesta manera, si en el col·legi els ensenyen paraules noves com epidèmia, plaga de llagostes… també formen part de l'aprenentatge unes altres com cooperació i marimba, de clara connotació positiva.

A més, després de l'escola, el treball a la casa i al carrer, i les visites a l'hospital, la petita té un refugi: l'anacard. L'elecció d'aquest arbre no és gratuïta, ja que abunda en aquest país africà. Precisament, el fruit, del mateix nom i comestible, és de sabor agredolç i la seva pell té propietats medicinals, per la qual cosa és utilitzada en productes farmacèutics. 

L'aposta de Mulazzani per colors vius i per personatges d'aparença forta i saludable incideix en el missatge positiu i esperançador del relat d'Antón Fortes: “Potser el proper carnestoltes, la màscara serà vermella i tindrà forma de cor, com un anacard, perquè la solidaritat fa desaparèixer el dolor, la misèria i la mort, i encén una vela d'esperança a Àfrica”

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec