A punta de pistola. Sueños democráticos e intervenciones armadas

  • Fons bibliogràfic
  • Pau, Antimilitarisme i Conflictes, Economia i desenvolupament, Política i relacions internacionals
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • David Rieff
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 355.02 RIE

En aquest inquietant assaig, David Rieff planteja una sèrie de qüestions fonamentals que no podem ignorar en aquesta era global. Quan s'ha d'intervenir militarment en els assumptes interns d'altres països? Constitueixen els drets humans i les qüestions humanitàries raons legítimes per intervenir o és aquest assalt a la sobirania nacional una excusa per la recolonització de part del món? Quin paper haurien d'exercir les Nacions Unides en la solució de les crisis humanitàries? I sobretot, es pot imposar la democràcia a punta de pistola?

Com a reporter de guerra, Rieff ha presenciat la majoria dels conflictes del món posterior a la guerra freda (els Balcans, Orient Pròxim, Àfrica i més recentment Afganistan i l'Iraq) i les intervencions armades organitzades per les Nacions Unides i Occident en nom dels drets humans i la democratització. Aquestes experiències directes l'han portat a revisar les seves opinions inicials sobre aquestes qüestions, fins al punt que el llibre suposa un apassionat al·legat en contra de la intervenció armada en tots els casos excepte els més extrems. Els assajos aquí reunits presenten un penetrant retrat del que ocorre quan els grandiosos plans dels polítics i les benintencionades ambicions ètiques dels activistes pro drets humans descarrilen terriblement sobre el terreny. La pregunta que sorgeix una vegada i una altra és: es correspon aquesta ambició nostra de protegir a la gent de les massacres i la penúria amb els nostres mitjans i la nostra intel·ligència? La resposta no és optimista. Al contrari, és la desil·lusionada conclusió d'un escriptor que una vegada va abanderar la necessitat de tals intervencions.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec