Agrocombustibles : ¿otro negocio es posible?

  • Fons bibliogràfic
  • Història, Mediambient i Geografia, Cultures i moviments migratoris
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Mónica Vargas (coord.)
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 502.15 AGR

Els agrocombustibles (principalment biodièsel i bioetanol) són objecte de polítiques públiques i incentius, i s'ha accelerat la seva producció a gran escala, amb la intenció de reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, i per tant contribuir a la mitigació del canvi climàtic. Les i els autors d'aquest llibre integren el Grup de Bio-negocis, un espai multidisciplinari impulsat des de la Campanya "No et Mengis el Món", que investiga a Catalunya des de l'any 2007 els agrocombustibles. El principal objectiu d'aquesta publicació se situa a aprofundir alguns aspectes amb l'objectiu de brindar eines de reflexió i d'acció.

Pretén respondre a preguntes com: Què són els agrocombustibles? És positiu el seu rendiment energètic? Quina és la petjada hídrica d'aquests carburants? Són realment una resposta davant l'escalfament global? D'on prové la matèria primera? Milloren les condicions de vida als països del Sud? Quins són els interessos corporatius en aquesta rúbrica? Generaran els agrocombustibles un major deute ecològic? És la segona generació una resposta adequada? Quines perspectives tenim davant la sobirania alimentària i la sobirania energètica? La Campanya No et Mengis el Món és una proposta destinada a la promoció del reconeixement del deute ecològic, i a l'exigència de la sobirania alimentària dels pobles. Es troba integrada per l’Observatori del Deute a la Globalització, Veterinaris Sense Fronteres i la Xarxa de Consum Solidari.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec