Carrera de Tortugas

 • Jocs
 • de 7 a 11 anys, I fins als 100 anys
 • Castellà, Alemany
 • Reiner Knizia
 • Gratuït amb fiança 30.00€
 • Teixell: 2020_joc
És un joc de taula on unes tortugues de colors fan una cursa i es mouen pel taulell obeint les instruccions d’una col·lecció de cartes, les quals, emprant el símbol de la suma “+”  les farà avançar i el símbol de la resta “-“ les farà retrocedir. Tothom mou les tortugues de color, però cadascú -en secret- coneix quina és la seva tortuga i ha d'empescar-se-les per fer-la guanyar sense que la resta de jugadores, pugui endevinar de quina tortuga es tracta i no juguin a fer-la retorcedir... Un molt bon joc per a la mainada més petita que farà gaudir-ne també als qui som més grans.
 
Contingut:
 
 • un tauler de joc
 • 5 tortugues de fusta de diferent color
 • 52 cartes per cada color (1 de ++, 5 de +, 2 de -) cartes multicolor (3 de ^, 2 de ^^, 5 de + i 2 de -)
 • 5 fitxes quadrades de cinc colors diferents
 • les instruccions en castellà i alemany

 

Alguns aprenentatges que hem recollit de les vostres experiències:

És un molt bon joc per introduir els conceptes de suma i resta a la mainada, associant-la a avançar i retrocedir. Alhora, el fet de jugar la teva tortuga en secret i fer-la avançar sense que els altres sospitin, aguditza el pensament estratègic i lògic i de la planificació de moviments. La seva mecànica és tant senzilla, que permet jugar-hi en família o en grups amb edats molt diverses sense que ningú s'hi avorreixi.

La frustració quan veus que la teva tortuga va enrere, la cara de "pòker" que has de saber transmetre perquè no endevinin quin és el color de la teva tortuga. La paciència i la gestió dels nervis són altres aprenentatges que podem posar en pràctica tot jugant.

En el cas que sigueu menys de 5 jugadores, no cal eliminar cap tortuga, ja que aquestes es mouen endavant i enrere sense tenir una persona assignada. Així, amb totes les tortugues, hi ha més emoció en la cursa cap als enciams!

Per a persones que puguin tenir dificultat en seguir les instruccions, aquestes es poden fer més senzilles i assequibles eliminant les cartes "fletxa". De manera que les tortugues només puguin fer dos moviments: el de suma "+" i el de resta "-" (que equival en avançar i retrocedir).

Per fer-lo més emocionant podem posar un punt extra o un "premi" al final de la partida per aquelles persones que endevinin el color secret de la tortuga de les altres jugadores. Per aconseguir-ho, caldrà ser una bona experta en observació i deducció.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec