• Inici>
  • Centre de Recursos>
  • Chicos y chicas en relación: materiales de coeducación y masculinidades para la educación secundaria

Chicos y chicas en relación: materiales de coeducación y masculinidades para la educación secundaria

  • Fons bibliogràfic
  • Feminismes i gènere, Educació
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Juanjo Compairé (coord.), Paco Abril i Miguel Salcedo
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 396:37 CHI

En moltes ocasions s'ha entès la coeducació com una qüestió fonamentalment de professores i adreçada a les alumnes. Els professors i els alumnes quedaven una mica al marge. Els professors que formem el grup "Orfeu, masculinitats i coeducació" creiem que cal un enfocament integral de la coeducació, en el qual es tingui en compte també el treball amb els nois. És més, ens sembla imprescindible això en un moment en el que s'acumulen els indicis d'un malestar escolar creixent de l'alumnat masculí, manifestat en conductes disruptives, abandonament escolar i violència.

L'època de l'adolescència és aquella en la que ens emplacem en el món amb la nostra identitat sexual i experimentem les nostres relacions amb l'altre sexe. És, doncs, una època especialment sensible per a la coeducació, que no és res més que l'educació per a la vida. Per tal que aquest aprenentatge es faci de manera harmònica i respectuosa, cal tenir en compte creences i emocions, tant d'elles com d'ells. Pretenem que prenguin consciència de com els influeixen els mandats de gènere, que els relativitzin veient que en el món hi ha altres maneres de viure i que comencin a escollir amb llibertat i sense els models genèrics la seva vida futura. Plantegem també la qüestió de l'orientació sexual, escassament tractada em els programes de coeducació fins ara.

Pensem que aquests materials poden ser útils per al professorat d'educació secundària, que poden adaptar-los al seu ensenyament a partir de la seva reflexió personal. Però també poden ser-ho per a persones que treballen amb joves fora de l'educació formal o simplement per persones interessades en una renovació de l'educació que vagi més enllà de la instrucció i contempli la integritat de les persones.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec