Decrecimiento. Vocabulario para una nueva era

  • Fons bibliogràfic
  • Economia i desenvolupament
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • vvaa
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 330.34 DEC

El decreixement es resisteix a una definició simple. Com la llibertat o la justícia, el decreixement expressa una aspiració que no pot ser tancada en una frase. El decreixement és un marc en el qual coincideixen diferents línies de pensament, imaginaris o propostes per actuar. Aquesta versatilitat és una de les seves principals fortaleses.
El decreixement és un rebuig al miratge del creixement i una crida a favor d'una repolitización del debat públic, avui colonitzat pel llenguatge economicista. Decreixement és la hipotesis que puguem «viure bé amb menys i en comú».

Persones molt diferents arriben a ell des de diversos angles. Alguns, perquè constaten que hi ha límits al creixement. Uns altres, perquè consideren que estem entrant en un període d'estancament econòmic i que hauríem de trobar vies per mantenir la prosperitat sense creixement. Uns altres més, perquè creuen que una societat veritablement igualitària solament pot ser aquella que s'alliberi del capitalisme i la seva cerca insaciable d'expansió. I uns altres, finalment, perquè el terme «decreixement» els resulta molt coherent amb la manera de vida que han triat.

Les contribucions a aquest llibre provenen de diverses escoles de pensament, de diferents disciplines i de variades esferes de vida: economistes ecològics, antiutilitaristas, (neo)marxistes, ecologistes polítics, cooperativistes, «nowtopistas» i diversos activistes i practicants.

Estem davant una xarxa d'idees i converses en forma de vocabulari, el desenvolupament d'un conjunt de conceptes que construeixen el andamiaje imprescindible per respondre a un canvi de paradigma civilizatorio. El resultat és el compendio més exhaustiu sobre el decreixement fins ara publicat en castellà, útil com a referència internacional. Decreixement ha estat publicat en anglès i català i pròximament en francès, alemany, portuguès, holandès, croat i italià.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec