Diario del asedio a Duma 2013

  • Fons bibliogràfic
  • Pau, Antimilitarisme i Conflictes, Història, Mediambient i Geografia, Cultures i moviments migratoris
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Samira Khalil
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 355.02

Text que reuneix les notes del diari personal de Samira Khalil, activista siriana segrestada juntament amb Razan Zaituneh, Wael Hammada, Nazem Hamadi, el 9 de desembre de 2013 a Al-Gutha. A dia d'avui segueixen desapareguts. Editat per Yassin al-Haj Saleh, el seu "company de vida", i presentat per Santiago Alba Rico. Un commovedor relat del dia a dia d'una ciutat assetjada i de les reflexions al fil de la violència, la por, la fam, la destrucció... "D'aquí a cent anys la narració de Samira serà potser una obra de ficció que ens commourà en el buit; avui no se'n pot sortir; acabes de llegir-la i t'està esperant a fora ", com expressa Santiago Alba en la seva presentació. 

"Al món hi ha una apagada general. Es diu Síria. Fa sis anys una revolució democràtica planetària que va començar a Tunísia, però que va tenir els seus metàstasi de salut a Espanya, a Grècia, a Turquia, a EUA, va arribar també a Síria, el lloc més improbable i també el més necessitat. Allà es van concentrar totes les esperances de canvi, i allà es van concentrar, per això mateix, tots els esforços per impedir-ho. Síria té alguna cosa d'emblema i de mònada, de símbol i de revelació. Totes les forces que, per separat, van frenar o voltejar les «revolucions àrabs», es van llançar juntes contra la revolució siriana: desenes de països, de milícies sectàries estrangeres, de grups jihadistes internacionals. Per això la seva derrota expressa, millor que cap altra, l'estat del món, la seva nova composició geopolítica i les noves amenaces que planen sobre tots. Podem dir, amb una imatge amb prou feines hiperbòlica, que per impedir el canvi a Síria ha calgut canviar el món sencer ".

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec