Dixit Odyssey

 • Jocs
 • Pau, Antimilitarisme i Conflictes
 • de 7 a 11 anys, I fins als 100 anys
 • No definit / No cal
 • Jean-Louis Roubira i Marie Cardouat et Pierô
 • Gratuït amb fiança 30.00€
 • Teixell: 2020-joc

Un joc increïble que fomenta la imaginació, la creativitat, l'abstracció i el llenguatge. Hi poden jugar fins a 12 persones i inclou a més dues variants, el díxit party i el díxit en equips (tot ben explicat a les instruccions).

Mentre una persona imagina una història a partir de la imatge que escull de les cartes que li han tocat, la resta busca alguna relació a la baralla que té a les seves mans, però una relació tampoc massa evident, perquè si està massa clara, no puntuaràs...Una idea molt simple que desperta el talent linguistic i imaginatiu dels participants. Cal trobar un equilibri, de manera que només algunes jugadores siguin capaces d'interpretar allò que estas dient i mostrar la millor carta, la que et doni més punts.

Contingut:

 • 84 cartes de gran format
 • un tauler de puntuació
 • 12 fitxes per votar
 • 24 peces per marcar el vot (verds i vermells), 
 • 12 conills de fusta,
 • llibret d'instruccions: Català, Castellà i Portuguès

 

Alguns aprenentatges que hem recollit de les vostres experiències:

Gairebé tothom coneix les possibilitats de Díxit i Díxit Odyssey, amb les seves múltiples extensions. Creativitat, llenguatge (en qualsevol idioma que vulguem practicar), comunicació, l'abstracció, també el treball de les emocions a través de les il·lustracions, de l'autoconeixement, etc.

Amb grups d'amics joves i adults, hi hem posat un "xic de salsa" i hem convertit les cartes de díxit en personatges o anècdotes comunes, per exemple, una carta amb un castell a dalt la muntanya pot esdevenir aquell piset petit que la X acaba de comprar amb una hipotèca a quaranta anys, o aquell personatge esperpèntic que mira els estels amb una gran telescopi pot ser aquell antic xicot que estudiava física i astronomia, o aquell del grup que sempre té el cap a la lluna... Una ocasió per treure suc de les històries i bromes que compartim amb els de la colla de sempre.

Hi ha moltes maneres de jugar al Díxit. La que ofereix el joc on has d'inventar una història, una frase.. En fi, una pista per descriure el dibuix que tens i obligar a la resta a cercar una carta que respongui al què s'ha descrit, però també un altra on imitem el joc Story Cubes, utilitzant cartes. Agafarem dues cartes a l'atzar i caldrà inventar una història on una de les cartes sigui l'inici del conte i l'altra el final. A partir d'aquí, crearem una història i l'explicarem a la resta del grup.Aquest joc, amb grups petits i acostumats a crear contes i relats, es pot complementar amb la intervenció d'altres jugadores i jugadors que posin ràpidament una de les seves cartes entre les dues inicials i segueixin el conte inventat fins que algú altre amb una carta nova, interrompi la història (o robi la història) per continuar-la.  Si volem un conte ràpid, demanem que s'agafin només dues cartes per jugadora i la història s'acabarà quan tothom hagi deixat la seva carta a la taula tot continuant el conte inicial. Si volem crear una "història interminable" podem deixar un piló de cartes al mig per robar, i cada vegada que posem una carta damunt la taula per robar el conte, n'agafem una altra.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec