Dream on !

 • Jocs
 • #cedreacasa, Cooperació, Narrativa
 • de 7 a 11 anys
 • No definit / No cal
 • Alexandre Droit i Julien Prothière
 • #CeDReacasa: El CeDRe a casa
 • Gratuït amb fiança 30.00€
 • Teixell: joc-2018

Joc de memòria i cooperatiu per a jugar en parella o en grans grups. Cal que en el temps marcat pel rellotge de sorra es construeixi una història, un somni col·lectiu a partir de les cartes de dibuixos que té cada jugadora....Però no només es tracta d'inventar somnis impossibles! Sinó que un cop acabat el temps caldrà recordar una a una les parts del somni narrat en conjunt. Com millor es recordi més puntuació s'obté i més dolç és el despertar.

Podem demanar que endevini la història una sola jugadora i els altres només l'ajudem quan demana ajuda o podem fer-ho en equip i entre totes (a torns seguint les agulles del rellotge) hem de recordar l'ordre de les cartes que han format el nostre somnic col·lectiu. 

Contingut:

 • 155 cartes de somni
 • 3 cartes de puntuació
 • 1 rellotge de sorra
 • llibret d'instruccions en castellà

 

Alguns aprenentatges que hem recollit de les vostres experiències:

Estimula la per igual la imaginació i creació d’històries i la memòria (individual i de grup). Cal saber interpretar els dibuixos, símbols i formes i donar-hi un contingut per a la creació conjunta d’un somni. La concentració, l’escolta atenta i activa i la memòria són fonamentals per aconseguir la màxima puntuació final.

Agrada molt a la mainada (i no tant mainada) per la rapidesa de joc i per la capacitat tan oberta per a crear històries molt esbojarrades o més serenes que posteriorment caldrà recordar. Un joc de rapidesa i d’estratègia: quantes més cartes es juguin en el temps marcat hi haurà més diversió però també més risc i dificultat per a sumar punts.

Ideal per a la practica i aprenentatge del llenguatge (en l’idioma que es vulgui ja que no hi ha lletra): ampliació de vocabulari, creació de narratives (ús de connectors, expressions, metàfores, etc.)  i per al treball amb grups de memòria.

#CeDReacasa

Si has vingut a buscar el joc del DREAM ON! i ara el trobes a faltar, adapta’n un per casa!

En aquest joc cal utilitzar un munt d’imatges durant uns 40-60 segons de joc. Per això caldrà que fem “arqueologia” i recuperem velles fotografies (de les de paper) que hi hagi per casa, o cromos de diverses col·leccions (tot i que no tindreu tantes imatges variades si només feu col·leccions de futbol per exemple)

Es tracta d’anar llançant cartes que tenim en un piló mentre anem inventant una història ben esbojarrada amb les imatges que ens van sortint a l’atzar. No hi ha ordre de joc, tothom pot tirar la imatge quan vulgui per donar sentit a la història que s’anirà creant. Quan soni l’alarma del temps, caldrà parar el joc i... Recordar tot el que hem explicat per ordre! Com ho fem? Doncs donem la volta al piló de cartes que hem anat amuntegant mentre explicàvem la història i ens quedaran boca avall, abans de donar-los la volta, i ara si, per ordre escrupolós, cada jugadora intentarà recrear la història fil per randa. Sabrem si ens equivoquem o no al girar la imatge. Si no ens equivoquem, anem recomponent la història per ordre, si ens equivoquem, separem la carta que hem fallat i intentem continuar la història fins al final. Quantes cartes hem aconseguit recordar?? Quantes imatges/cartes hem fallat? Podem millorar la nostra puntuació final i recordar millor la història esbojarrada que inventem? Som-hi!

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec