El fil invisible de la natura

  • Fons bibliogràfic
  • Història, Mediambient i Geografia, Narrativa
  • de 12 a 16 anys, A partir de 16 anys
  • Català
  • Gianumberto Accinelli i Serena Viola
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 502.15 ACC

Els éssers vius estan units per una infinitat de fils invisibles que expliquen les relacions (o els lligams) que hi ha entre ells i també amb els humans. Ho llegim en aquest llibre a través de divuit històries (sorprenentment) verídiques, narrades per l’entomòleg i divulgador científic Gianumberto Accinelli.

Amb molt bon ofici, llargues passejades a l’aire lliure i hores dedicades a lectures diverses, Accinelli ha sabut treure partit de l’art d’escriure i ha descabdellat cadascun dels fils que formen aquest entramat de relacions protagonitzades per animals de diferents espècies. Descobrim, per exemple, l’origen de la invasió –imparable– de conills a Austràlia, o que hi ha una comunitat de granotes que s’allotja al segon pis d’un hotel en un poblet de Panamà i omple les nits amb els seus cants, o la pluja de fils d’argent teixits per aranyes que van caure en un camp de futbol en ple partit, o per què l’escarabat piloter era tan adorat a l’antic Egipte, entre altres curiositats. I no podem obviar –l’autor s’encarrega de remarcar-ho– la intervenció dels humans en la història del regne animal, cosa que en molts casos ha provocat el caos alterant l’ecosistema. Dins aquesta complexitat, aquest apassionat dels insectes troba el to adequat per arribar a tothom, petits i grans: per fer-ho, utilitza un llenguatge planer, gairebé com si expliqués una faula, la qual cosa aplana el camí per acostar la ciència als lectors i fer entenedor i atractiu el que, plantejat d’una altra manera, podria fer-se farragós. A més, tot plegat ho arrodoneix l’aportació visual de Serena Viola, il·lustradora milanesa que, amb un registre força diferent, ha pogut portar el text al seu terreny i fer-ne un relat paral·lel, sense perdre mai aquest fil de la natura (també dibuixat) que comença a la primera pàgina i acaba a l’última.

Una obra que convida a la reflexió al voltant del respecte per la naturalesa i l’entorn.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec