El Militarismo en España : balance del ciclo armamentista español hasta 2007

  • Fons bibliogràfic
  • Pau, Antimilitarisme i Conflictes, Cultures i moviments migratoris
  • A partir de 16 anys
  • Català
  • Arcadi Oliveres
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 355.02 MIL

L'Estat espanyol ha optat per implicar-se en l'evolució dels conflictes armats apostant per mesures militars, com l'enviament de forces armades a diversos llocs del planeta. El discurs polític de les elits governants i les dinàmiques que envolten aquest nou escenari han ocasionant un enfortiment del militarisme a Espanya.

En El militarisme a Espanya. Balanç del cicle armamentista espanyol fins a 2007, es reflexiona sobre aquest fenomen cada vegada més arrelat en la societat espanyola, sense que aquesta s'adverteixi de les greus conseqüències que el militarisme ocasiona, tant internament com en la resta del món. Així, en els diferents capítols del volum s'analitza l'esdevingut durant l'última dècada quant a la política de defensa en un nou ordre mundial on, a conseqüència dels compromisos adquirits amb l'OTAN i la UE, entre uns altres, es desenvolupen costosos projectes militars. D'aquests compromisos es desprenen els aspectes que envolten l'economia de la defensa: pressupostos, R+D, indústria militar, comerç d'armes i la presència espanyola en fires d'armaments internacionals, tot la qual cosa contribueix a la carrera d'armaments mundial. També s'analitzen les noves comeses que se li assignen a les forces armades, especialment les denominades intervencions humanitàries en l'exterior o la transformació que travessen les forces armades per aconseguir els objectius marcats per aconseguir una tropa professional, dedicant especial atenció a les greus retallades de drets i violacions que sofreixen els i les soldats en l'exercici de la seva professió.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec