El partenó de la Pau.

  • Jocs
  • #cedreacasa, Pau, Antimilitarisme i Conflictes
  • de 7 a 11 anys
  • El joc té 20 peces de fusta de 10 x 15 cm. cadascuna (que formen les 5 columnes) i 1 peça en forma de triangle també de fusta de 1,45 x 83 cm. que fa de teulada. Totes les peces es guarden en una caixa de plàstic de 49 x 30 x 26cm
  • Català
  • APOC (Associació de Pacifistes i Objectors de Consciència)
  • #CeDReacasa: El CeDRe a casa
  • Gratuït amb fiança 50.00€
  • Teixell: joc

El joc del Partenó de la Pau és una eina didàctica de sensibilització molt entretinguda i divertida i, a més a més, útil per a la reflexió sobre el tema de la no-violència, igualtat de sexes, solidaritat, ecologia... El joc ve acompanyat d'una guia didàctica, on s'explica el seu funcionament.
Guia didàctica del Partenó de la Pau - petits

 

Pes per al transport: 19kg (13kg columnes + 6kg frontó)

Alguns aprenentatges que hem recollit de les vostres experiències:

Joc-taller-dinàmica per a fomentar el diàleg, la presa de decisions i el debat entorn a conceptes que sovint utilitzem: noviolència, equitat de gènere, justícia, solidaritat... Però que no tothom interpreta de la mateixa manera quan s’entra en detalls i concessions. Aquest joc, precisament parteix d’accions concretes que entre totes i tots han de parlar i col·locar en una definició acceptada pel grup. Un joc per posar en pràctica el consens i del que se’n treu molt més que un aprenentatge sobre la cultura de pau: respecte, escolta activa, presa de decisions conjunta, defensa d’un argument, interpretació de conceptes abstractes, concessió i confiança, acceptació de noves idees, pensament crític, etc.

S'ha parlat també de la utilització del joc com a joc cooperatiu. L'eina del diàleg, la persuació i la gestió de la comunicació per a la defensa dels arguments és també un potencial molt ben valorat pels grups que l'han utilitzat. 

#CeDReacasa

Si has vingut a buscar el joc del PARTENÓ i ara el trobes a faltar, adapta’n un per casa!

El partenó de la Pau és un dels primers jocs que van fundar el Centre de recursos per la Pau.  Hi va haver una època que utilitzàvem rulls de paper de wàter per fer les peces de les columnes i cartolina per fer el frontó del partenó. Avui, podem tornar a rescatar aquesta pràctica i folrar o decorar els cartrons dels rulls de paper wc on caldrà escriure-hi accions relacionades amb diferents principis/valors. Per exemple: en el principi de respecte pel medi ambient hi podem posar accions com: reduir embolcalls, no llençar menjar, controlar el consum d’aigua... Aquestes accions aniran dibuixades i escrites als rulls. I a la base, (que pot ser un full on situar la columna a sobre) hi escriurem el principi o valor: Medi Ambient. Caldrà doncs que pensem 5 valors/principis que poden ser: medi ambient o ecologia, justícia, llibertat, igualtat, solidaritat, noviolència, no-sexisme, anti-racisme. Un cop tingueu les bases (els principis i valors) decidits, que seran 5 per la mainada petita i 8 per als joves, cal que penseu 3 accions que puguin ana-hi relacionats.

L’objectiu: quan tingueu el material a punt, demanar al grup de muntar el partenó tot dialogant el perquè de situar cada peça de les columnes damunt d’una o una altra base. Qualsevol solució serà la bona si aquesta ha estat consensuada i acceptada per tothom de manera que amb el mateix joc tindreu tants partenons diferents com persones i equips diversos hi juguin. Un joc entretingut per aprendre a parlar i dialogar sobre els valors que construeixen una societat pacífica i igualitària.

Calendari disponibilitat

En aquests moments no disposem d'estoc d'aquest recurs. L'últim préstec ha expirat i el recurs encara no ha estat retornat.

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec