El sol sobre las murallas

  • Fons bibliogràfic
  • Història, Mediambient i Geografia, Cultures i moviments migratoris
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Héctor Hernández Pardo
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 94(729.1) HER

El sol sobre les muralles . És la història de la Caserna Montcada, registra els episodis més importants ocorreguts en aquest lloc: presidi, caserna i hospital espanyol al segle XIX; de nova caserna de les tropes interventores ianquis, i caserna-presó de l'exèrcit en la seudo república..

En el seu contingut, El sol sobre les muralles emfatitza, amb l'exposició natural d'una sèrie d'evidències revolucionàries, la continuïtat històrica del procés alliberador. En les masmorres de la fortalesa van sofrir presó els patriotes Guillermón Montcada, Antonio Guiteras i Abel Santamaría, torturat salvatgement abans de ser assassinat en la pròpia caserna, igual que vuitanta companys.

Aquestes figures heroiques en la història cubana, són representatives d'etapes que constitueixen fites al llarg de cent anys d'ininterrompuda lluita enfront del colonialisme espanyol i el neocolonialisme ianqui, etapa d'absoluta dependència econòmica i política en la república afrontada. Però potser un dels valors més sensibles d'aquest llibre, que s'agrega als esmentats, és haver aconseguit amb senzillesa, però amb justeza, exaltar la memòria del gloriós mambí , el general Guillermón Montcada , el nom del qual van donar a la caserna que en la República també va constituir presó i martiri dels revolucionaris.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec