Els Manairons

  • Audiovisuals
  • Cultures i moviments migratoris
  • de 4 a 6 anys
  • Català
  • vvaa
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: DVD MAN

Una sèrie de dibuixos animats sobre rondalles de països molt diferents. Els contes, la manera d'explicar-los i també la manera de dibuixar-los són diferents a cada país, per la qual cosa es mostra la riquesa que hi ha en la diversitat d'històries i de formes que es troben arreu del món.

"Els Manairons" és un conte fantàstic de Catalunya en el qual la petita Bett ajuda el seu pare que ha perdut tot el que té jugant a cartes. A la darrera partida es juga el camp, amb la condició que només li podran prendre el que no pugui segar en un dia. Anant cap a casa, la Bett troba un tub de colors, que ha perdut un xicot molt eixerit amb fama de ser el més treballador de la contrada, i se'l guarda. Quant la Bett veu que el seu pare està a punt de perdre el camp, perquè ell tot sol no ha pogut segar més que una petita part, obre el tub i demana ajuda als Manairons. Aquests surten del tub i s'escampen pel camp, tot dient -Què farem, què direm?-, i així van segant, amb molta rapidesa, arrasant per allà on passen i deixant el camp segat. De manera que al pare de la Bett no li cal donar ni un pam del seu camp, per la qual cosa no queden a la misèria.

"La carbassa màgica" és un conte de la Xina: en Guanbau, un vailet del qui fan mofa els seus companys, pesca una carbassa que és màgica i li concedeix tots els desitjos, però el que fa la carbassa és prendre les coses dels altres per donar-ho a en Guanbau; això no li agrada gens a en Guanbau i torna totes les coses.

"Ummemo, l'eco" és un conte de Sud-àfrica: la Ummemo vivia en una cova, era amiga de tots els animals i sempre responia als seus crits, però mai havia sortit de la cova. Una tempesta ho va canviar tot perquè dos dels animals del bosc es van refugiar dins la cova on vivia la Ummemo. Quan van ser dins buscaven la Ummemo i no la trobaven, però es van adonar que tots els sons que feien es repetien. De sobte, una pedra es va desprendre i va tapar l'entrada de la cova. La Ummemo que sempre parlava amb tothom, ara...

 

Conte-narrativa/

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec