Enreda't del comerç just.

 • Jocs
 • #cedreacasa, Economia i desenvolupament
 • de 4 a 6 anys
 • Brúixola més tela gegant amb els cercles de colors que identifiquen diferents recorreguts del producte "just" i dels principis del comerç just.
 • No definit / No cal
 • Setem Catalunya
 • #CeDReacasa: #El CeDre a casa
 • Gratuït amb fiança 30.00€
 • Teixell: joc

El joc familiar "enredos/twister" reconvertit en un joc solidari que ens fa reflexionar sobre el comerç just i el consum responsable. Per jugar-hi a l'exterior i en grup.

exterior/gegant/festes/

Contingut:

 • lona com a tauler de joc
 • rellotge marcador de les accions a fer

 

Alguns aprenentatges que hem recollit de les vostres experiències:

Joc de destresa i equilibri. Cal conèixer els colors, la lateralitat (esquerra-dreta) per jugar-hi. Però això no impedeix que mainada petita pugui intervenir-hi. Per fer-ho caldrà reduir la zona de joc eliminant els punts de color més extrems on no arriben, i posant-los un gomet o un petit tatuatge a la mà i peu drets o esquerra per tal que el puguin identificar amb facilitat.

Joc motriu i distès que afavoreix el contacte físic entre els qui estan jugant. Ideal doncs com a joc de confiança entre adolescents i joves. Si es té més d’un tauler de joc es pot convertir en un concurs per equips i passar del joc merament lúdic i motriu a estratègies de grup i competitivitat entre iguals.

En aquesta versió de Setem els punts de color són dibuixos sobre els principis del comerç just, per tant, es pot utilitzar com a joc previ a un treball de reflexió i debat sobre les avantatges i principis del comerç just i el treball cooperatiu que promou.

#CeDReacasa

Si has vingut a buscar el joc de l’ENREDA’T PEL COMERÇ JUST i ara el trobes a faltar, adapta’n un per casa!

El joc de l’Enredos o del Twister que Setem ha relacionat amb els principis del Comerç Just. Caldrà vincular colors amb lateralitat (verd, amb peu o mà dreta o esquerra), i anar provant posicions impossibles damunt d'un tauler que si no el teniu és molt senzill també de dibuixar al terra de casa amb cera o retolador que pugueu netejar un cop acabat el joc.

Dibuixar sis cercles (o quadrats si us és més senzill) de color: verd, vermell, groc, blau. (O els que tingueu a mà). El més laboriós, construir una ruleta on fer girar la doble fletxa que indiqui el color de mà i de peu que cal trepitjar. En teniu una fotografia a la galeria d’imatges per a poder-la copiar. SI no us en sortiu, sempre queda l’opció de fer cartes de joc i agafar-les enlloc d’utilitzar la ruleta. Una mica de gimnàstica i joc per riure en família!

 

 

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec