Feminicidio. El asesinato de mujeres por ser mujeres

  • Fons bibliogràfic
  • Pau, Antimilitarisme i Conflictes, Feminismes i gènere, Drets
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Graciels Atencio (ed.)
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 396 FEM

Violació, tortura, esclavitud sexual, incest, maltractament físic i emocional, fustigació, mutilació genital, operacions ginecológiques innecessàries, esterilització o maternitat forçades, mutilacions en nom de la bellesa?

Són múltiples les formes que pot prendre la violència contra les dones i desgraciadament hi ha vegades que impliquen la mort de les dones. I és quan parlem de feminicidi, de l'assassinat de dones pel fet de ser dones. Però no es tracta d'un acte puntual, sinó que és resultat, per exemple, de la cultura putera que tan normal es veu. No es tracta d'un fet aïllat, ocasional, sinó que darrere hi ha situacions estructurals de subordinació, dominació i desigualtat que són específiques de les dones. Per aquest motiu es requereix una regulació pròpia, basada en el reconeixement del dret de les dones a una vida lliure de violència.

L'ambició de les autores per aconseguir parar el feminicidi és la força d'aquest llibre. Tot el que en ell es recull pretén contribuir a conèixer aquest fenomen, les seves causes, el context que ho conrea i, sobretot, les mesures que es requereixen per poder prevenir i fer front a aquesta realitat. S'inclouen dades actualitzades, però no per ocultar la crueltat darrere dels nombres, sinó amb la intenció de visibilizar les dimensions d'una problemàtica que l'administració no coneix. Això, juntament amb les aportacions d'Ana Messuti, Elena Laporta, Beatriz Gimeno o Irene Ballester, configura una radiografia del feminicidi que permet aprofundir en la complexitat d'una realitat que no pot deixar de semblar-nos esgarrifosa però també evitable.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec