Filosofías y praxis de la paz

  • Fons bibliogràfic
  • Pau, Antimilitarisme i Conflictes, Drets
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Irene Comins Mingol i Francisco A. Muñoz (eds.)
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 341.67 FIL

Aquest llibre té dos objectius bàsics i complementaris alhora. El primer d'ells té a veure amb la necessitat de dilucidar i implementar les sinergies que operen entre les filosofies (teories i marcs de sentit explicatius del món) i les praxis (les pràctiques, en la seva interacció amb les teories) en l'àmbit de la pau. El segon objectiu té a veure amb la necessitat de revisar la Recerca per la Pau que s'està desenvolupant a l'Estat espanyol, les seves preocupacions i agendes. El XV Aniversari de l'Associació Espanyola de Recerca per la Pau (AIPAZ), que es va complir el 2012, va ser una ocasió idònia perquè investigadors i investigadores, procedents de diferents centres i comunitats, reflexionessin sobre aquest tema.

Des de la filosofia ens preguntem: com treballar la pau en un món complex, divers i plural?, com fer-ho sense que això suposi dispersió, ineficàcia o, en el pitjor dels casos, descoratjament? La relació entre Recerca per la Pau i activisme pacifista ha de produir-se en marcs de sentit i horitzons normatius específics, que responguin a la complexitat en la qual vivim inserits els éssers humans. És necessària una filosofia emancipadora, que faciliti la generació de marcs de sentit, que afavoreixin bones pràctiques socials, que donin cabuda i reforcin la deliberació, el diàleg, la democràcia, la participació política, la igualtat, la justícia i, en definitiva, la pau. En aquest sentit, des d'una visió postmoderna, o millor transmoderna, les idees de gir epistemològic, la filosofia per fer les paus i de pau imperfecta poden ser de gran ajuda.

Calendari disponibilitat

En aquests moments no disposem d'estoc per aquests recurs.

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec