Historia del África negra precolonial: la historia que Occidente ignoró

  • Fons bibliogràfic
  • Història, Mediambient i Geografia, Cultures i moviments migratoris, Economia i desenvolupament
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Manuel Corachán, Joaquin
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 94 COR

Mentre en la nostra Baixa Edat Mitjana, Europa vivia immersa en un règim feudal i una omnipresència social de la religió, en els Grans Regnes de l'Àfrica de l'Oest es van crear centres d'estudi anteriors a les nostres universitats, i van existir civilitzacions dotades d'un codi polític i social que van antecedir a Carlemany.

L'obra descriu aquesta època d'esplendor així com el progressiu col·lapse d'aquells regnes. L'arribada dels europeus es mostrarà tant en la seva faceta marítima -d'establiment d'enclavaments costaners- com la depenetració cap a l'interior. el fenomen de l'exploració en l'època victoriana, amb els seus herois i antiherois, és així mateix descrit en les seves diverses i vario pintes personalitats. Dos exploradors espanyols apareixen entre aquells que van ser privats de glòria. l'esclavitud va suposar el desplaçament d'unes 30 milions de persones si vam sumar el comerç que va tenir lloc per la via transatlàntica i la que va dur a terme (en un període molt més llarg) cap a Orient. La desestructuració polític-social produïda per aquest fet és òbvia i a això es va a sumar el cruent procés de conquesta i ulterior colonització. L'obra finalitza després de la conferència de Berlín en la qual Occident s'atorgarà una carta de "legalitat" per colonitzar el continent. Conferència en la qual -per cert- no es van establir les fronteres dels futurs estats.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec