Just One

 • Jocs
 • #cedreacasa, Cooperació
 • de 7 a 11 anys, I fins als 100 anys
 • Castellà
 • Ludovic Roudi i Bruno Sautter
 • #CeDReacasa: el cedre a casa
 • Gratuït amb fiança 30.00€
 • Teixell: joc-2018

Un joc cooperatiu i familar dels que es coneixen com a "party game", és a dir, entretingut i ideal per a les sobretaules i tardes de joc amb amistats.

Hi ha una paraula misteriosa que tothom coneix tret d'una de les persones que juga. Conjuntament, la resta haurà d'aconseguir, sense parlar i amb pistes que anotarà en unes pissarres que s'endevini la paraula secreta.  Cadascú escull lliurement la pista a anotar, sense posar-se d'acord amb la resta del grup, però intentant ser original per no escriure una pista que pugui estar repetida per algú altre ja que això eliminaria les dues pissarres del joc, i per tant, farà més difícil que qui hagi d'endevinar la paraula secreta pugui fer-ho.

Segons les pistes donades i l'encert es reparteix la puntuació. 

 

Contingut:

 • 110 cartes amb paraules "secretes"
 • 7 pissarretes blanques
 • 7 retoladors de pissarra blanca
 • 1 fulletó d'instruccions

 

Alguns aprenentatges que hem recollit de les vostres experiències:

No és senzill trobar una paraula per descriure'n una altra. Hi ha mainada (i no tan mainada) que tenen dificultat en el llenguatge. Per aquelles persones a qui els agraden els reptes, hem introduit el joc amb idiomes diversos, complicant-lo però aprofitant-ne l'aprenentatge d'idiomes nous.  És un joc semi-cooperatiu on finalment, si volem sumar punts anem fixant-nos en quines son les riqueses i febleses de les jugadores per poder posar un tipus de pista o un altre a les pissarres. Ha enganxat a tots els grups d'adolescents i joves amb els qui hi hem jugat.

Hem utilitzat les pissarres per a descriure paraules o companys del grup i ha sigut molt divertit. I fins hi tot algunes de les nostres usuàries l'ha fet servir per a l'aprenentatge d'idiomes: canviant les cartes de joc per vocabulari de la lliçó que es treballava.

També hem introduït el factor temps a través de la utilització d'un rellotge de sorra o una alarma de telèfon mòbil. El repte passa a ser de tot l'equip, ja que en el mínim temps possible hem d'aconseguir endevinar el màxim de paraules. Així, qui endevina haurà de ser àgil i qui ha de descriure la paraula, ràpid alhora. Una molt bona variant quan el grup ja ha realitzat algunes partides del joc.

#CeDReacasa

Si has vingut a buscar el joc de JUST ONE! i ara el trobes a faltar, adapta’n un per casa!

Necessitareu moltes paraules (o un diccionari de paper damunt la taula de joc).  Comença el joc escollint una paraula “secreta” de dins del diccionari (o si us heu animat, d’una llista llarga d’un centenar de paraules variadíssimes que hagueu anotat abans de la partida) En papers en brut i bolígrafs caldrà escriure’n les pistes, igual com en el joc. 

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec