Kapla

  • Jocs
  • Cooperació
  • de 4 a 6 anys
  • joc de gran format
  • No definit / No cal
  • Gratuït amb fiança 50.00€
  • Teixell: joc

Un joc de construcció per aprendre a treballar en equip. A més a més de ser un joc de construcció, aquest joc permet treballar diferents aspectes fonamentals en el desenvolupament, tant dels infants i joves com dels adults. Des de la paciència a la psicomotricitat fina, la imaginació, l'autocontrol o la creativitat.

A Catalunya hi ha diferents entitats que organitzen tallers de Kapla destinats a tota mena de públic. També podeu trobar idees i construccions als canal You Tube i en qualsevol cercador. En format més petit, hi ha en préstec també el joc de taula Kapla Challenge.

exterior/gegant/festes

Contingut:

  • 1000 petites tauletes de fusta que s'uneixen entre elles sense cap tipus de fixació. Totes les tauletes tenen la mateixa mida i proporcions: 1:3:5 (una llargada és igual a tres amplades; una altura és igual a cinc llargades)
  • Hi ha un petit llibret amb il·lustracions i passos senzills per donar idees de construcció.
  • El joc es presenta dins una caixa de fusta amb rodes.

 

Pes per al transport: 18kg

Alguns aprenentatges que hem recollit de les vostres experiències:

Joc creatiu per excel·lència. Treball sobre l’equilibri, la forma, l’espai i el volum. Sobre la fragilitat de les estructures, etc.  A part d’utilitzar-se com a joc lliure pot ser molt útil per a la seva utilització en les ciències, art  i tecnologia per explicar i aplicar continguts: crear formes i estructures, buits... Si s’utilitza com a joc cooperatiu en què tothom construeix la mateixa estructura es pot utilitzar per a l’anàlisi del comportament en grup. Imprescindible per al treball de la paciència, la perseverança, la motricitat fina, la concentració...

Algunes escoles l'han utilitzat com a excusa per practicar la comunicació verbal i l'execució d'ordres. Com? Doncs posant a dos alumnes un davant l'altre però amb una carpeta al mig que els tapa la vista del que fan. Amb unes peces de kapla una de les estudiants va construint una figura i va explicant com ho fa, mentrestant, a l'altre costat de carpeta, sense veure-ho i sense poder fer preguntes, la companya escolta les instruccions i intenta copiar la mateixa figura. Què passa quan aixequem la carpeta i deixem les dues construccions a la vista? Com comuniquem? Com interpretem les instruccions? Un bon joc no només cooperatiu sinó amb infinites possibilitats!

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec