La maleta per la convivència

Una maleta de contes il·lustrats per parlar de la Pau. Què és exactament la pau? Quines històries ens poden ajudar a reflexionar-hi? Us en proposem unes quantes a partir de les quals podeu obrir el debat i el treball de la pau a l'aula.

  • Maletes pedagògiques, Fons bibliogràfic
  • Pau, Antimilitarisme i Conflictes, Narrativa
  • de 4 a 6 anys
  • Català, Castellà
  • vvaa
  • Disposa de guia didàctica
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: maleta pedagògica

Maleta disponible durant els mesos escolars de setembre a juny. 

Un recull de contes que a partir dels quatre anys i fins al primer cicle de primària us ajudaran a parlar sobre la sort de viure en una societat en pau, la desobediència davant la violència, la riquesa dels barris i la convivència entre famílies d’orígens diversos, sobre l'enveja, la competitivitat i el treball en equip o sobre la nostra responsabilitat envers l'entorn. Característiques, valors i comportaments necessaris per a la pràctica de la pau.  

La carpeta s’acompanya d’idees i informació per al treball més detallat dels contes:

LA HISTÒRIA DEL FERDINANDO

La història d'un vedell espanyol, en Ferdinando. Un vedell a qui li agrada jeure a l'ombra de l'alzina surera, a la fresca i ensumar les flors del camp. Però el que no sabia en Ferdinando és que havia d'anar a Madrid per ser torejat en una de les millors places de braus del país.

La història del Ferdinando” és una a al·legoria pacifista i antibel·licista molt estimada a nombrosos països, i de la qual es n’han fet més de 60 traduccions. Recomanat a Rússia i a l’índia, on va ser el llibre preferit de Gandhi, Hitler va ordenar la seva crema a l’Alemanya nazi i a Espanya va estar prohibit per considerar-l'una crítica contra la Guerra Civil. Aquesta versió, recupera la primera en blanc i negre d’aquest clàssic –_encara tan vigent_– que data de 1936. El relat presenta un Ferdinando sensible que, davant la bravura dels altres braus, prefereix la tranquil·litat d’un prat i l’aroma dels flors.

EL MISMO MAR, LA MISMA SAL

Un relat explicat a través dels ulls dels infants que amb gran sensibilitat,  mostra el significat que té el mar per a la Clara i per la Yassif _ben diferents l'un de l'altre_ posa de manifest les barreres econòmiques i culturals que separen el desenvolupament, la prosperitat i la misèria. I malgrat tot, compartim una mateixa humanitat i és tasca de totes i tots, recordar-ho i fer-ho possible. 

MOLETOWN LA CIUTATA DELS TALPS

Al principi, sota aquell prat només hi vivia un talps i tot era abundància. Però aviat arriben més i més talps: les senzilles talperes esdevenen caus intricats i el prat va desapareixent... Moletown explica la història d’una ciutat de talps. Una ciutat sota terra que va creixent fins al límit i que ha de fer alguna cosa per esdevenir sostenible amb la terra que té a sobre. I és aquí on l’autor obre la porta a la imaginació i ens deixa les darreres guardes per reflexionar. Un llibre que permet reflexionar molt sobre l’equilibri precari que pot succeir entre el progrés i la preservació del medi ambient. 

MERAVELLOSOS VEÏNS

Una família de llops en moto, unes vaques ecologistes, un porquet fotògraf, unes cigonyes sobre la teulada, uns cocodrils cambrers... Tot això capgira una mica la vida tranquil·la i ordenada dels meus veïns i veïnes, les ovelles.  Un llibre emocionant a on es va veient la transformació social i cultural del barri de les ovelles. Un conte sobre la riquesa de la diferència i la convivència veïns.

CONTES PER LA PAU

Recopilatori de contes realitzats expressament per la campanya del Denip de 2015 "contes per la pau" que es va dur a terme a les ciutats de Figueres i Girona. Inclou 10 contes diferents que  han estat il·lustrats per les nenes i nens de les escoles de primària de Girona. 

Material que s'entregarà

 

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec