La sociedad del miedo

  • Fons bibliogràfic
  • Pau, Antimilitarisme i Conflictes, Cultures i moviments migratoris
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Heinz Bude
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 32 BUD

La por marca una època en la qual estan avançant els populismes de dreta, augmenten els casos de depressió i s'experimenta el capitalisme com una conjuntura crítica. La por és símptoma d'una situació social d'incertesa. La classe majoritària veu perillar el seu futur i l'individu se sent llançat a un món en el qual ja no se sent protegit ni representat. 

Valent-se del concepte de por basat en l'experiència comuna de cada un, Heinz Bude es fa ressò d'una societat marcada per una incertesa pertorbadora, una ràbia continguda i una amargor tàcita, no només en les relacions íntimes i el món laboral, sinó també en la relació amb l'esfera política i els serveis financers. 

Davant del angoixant quadre de l'hegemonia d'uns sistemes tecnocràtics autonomizats que aparentment es gestionen sense comptar amb els ciutadans afectats, en moltes parts del món sorgeix un nou tipus de polític que es presenta com semblant a nosaltres i es proclama valedor de les nostres identitats i restaurador de enyorats ordres estalvis. No obstant això, per molt familiar que ens resulti, suscita en nosaltres tant recel i desconfiança com aquells ordres globals en què ja no ens reconeixem. 

Però no es tracta només de la por a una societat que -entre altres motius pels imparables fluxos migratoris- se'ns va tornant estranya i en la qual cada vegada ens costa més reconèixer-nos, sinó també de la por a les possibilitats i els riscos del desenvolupament personal , que resulten pràcticament infinits. 

Com podem afrontar la por i amb quina ritus i discursos podem entendre'ns i posar-nos d'acord amb els altres sobre les pors comunes? 

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec