Las Guerras de los drones : matar por control remoto

  • Fons bibliogràfic
  • Pau, Antimilitarisme i Conflictes, Cultures i moviments migratoris
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Benjamin, Medea
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 355.02 BEN

Els drons són, senzillament, avions teledirigits. La seva grandària oscil·la entre el d'un avió comercial i una maqueta d'aeromodelisme, encara que es parla ja de nanodrons que tindran la grandària d'una mosca. L'ideal és que s'utilitzin per a ajudar en catàstrofes i altres missions civils.

Els països que estan en guerra els utilitzen per a atacar a l'enemic. L'ètica de la guerra es basa en dos principis: diferenciar entre combatents i civils, i que hi hagi un mínim de conseqüències per a la població civil en la persecució dels objectius militars.

El present llibre estudia el creixent ús de drons en les guerres brutes dels Estats Units (l'Iraq, l'Afganistan, Líbia, Iemen, Somàlia...), sobretot per part de la CIA, d'organitzacions vinculades amb el Pentàgon i de contractistes privats que recluten mercenaris. Els drons de guerra són manipulats per individus amb diverses pantalles davant si; diuen: «aquest tipus té pinta de terrorista islàmic», i l'analista d'imatge el confirma o el nega, i segons el cas se'l mata o se'l deixa en pau.

Guerra bruta significa aquí buscar des de l'aire a qualsevol possible indesitjable i, en comptes de capturar-lo, per a veure si és ell, i jutjar-lo, per a verificar la seva culpabilitat, se li llança un míssil. Barak Obama té la seva llista secreta d'indesitjables, la CIA en té una altra, els militars la seva, i així fins que s'acabin els presumptes terroristes islàmics i apareguin uns altres que justifiquin la continuïtat de la indústria de guerra dels Estats Units... Els drons del futur seran autònoms, «identificaran» personal i llançaran míssils pel seu compte. I els drons no en saben gens d'ètica.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec