Les aventures d'en Wesley Jackson

  • Fons bibliogràfic
  • Pau, Antimilitarisme i Conflictes, Narrativa
  • A partir de 16 anys
  • Català
  • William Saroyan
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: N SAR

William Saroyan, un dels grans escriptors del segle xx, va escriure aquesta novel·la per encàrrec de l’exèrcit dels Estats Units. Com a soldat, l’escriptor havia estat mobilitzat a Londres i algun comandament va creure que, a canvi d’un permís, Saroyan podria escriure una història que afavorís les relacions entre estatunidencs i britànics i que, alhora, donés una visió amable de la vida de les tropes durant la Segona Guerra Mundial. Però la cosa va anar així: la novel·la va ser llegida i seguidament rebutjada, i Saroyan es va quedar sense el permís promès i es va escapar per poc d’un consell de guerra.

Profundament antibel·licista i gens complaent, la novel·la narra l’estada a l’exèrcit del jove Wesley Jackson, un noi de dinou anys ingenu i optimista, que hi coneixerà el millor i el pitjor de la vida, els aspectes més tràgics i els més divertits, i arribarà a la convicció que només l’amor i la fraternitat humana poden redimir-nos.

Aclamat per Kurt Vonnegut, Arthur Miller o Stephen Fry, William Saroyan és dels escriptors més prolífics i infravalorats dels Estats Units. Entre la sàtira de Les aventures del bon soldat Švejk de Jaroslav Hašek i una mena de versió càndida d’El vigilant en el camp de sègol de Salinger, amb l’actitud ingènua i fascinada de les novel·les de John Fante… Les aventures de Wesley Jackson és un llibre d’estil atlètic i estructura picaresca que emana meravella i veritat.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec