Llapis cooperatiu

 • Jocs
 • #cedreacasa, Cooperació
 • de 4 a 6 anys
 • 1 plataforma de fusta, 10 cordes (100cm) de color groc, taronja, vermell, verd i blau. Un llapis de cera i unes instruccions amb regles i diversos jocs per fer.
 • Castellà, Alemany
 • K-S-Werkstätten
 • #CeDReacasa: el cedre a casa
 • Gratuït amb fiança 30.00€
 • Teixell: joc

Dinàmic i creatiu, joc de dibuixos interactius per a grups de 2 a 10 persones de qualsevol edat. Pot jugar-se en espais tancats o al carrer. L'objectiu del joc: fer plegats un dibuix, resoldre junts un repte.

Es col·loca el llapis damunt d'un paper i es dibuixa... però oh! sorpresa!, totes i tots estirem les cordes alhora! Caldrà posar-se d'acord per resoldre-ho i aconseguir el dibuix, laberint o circuit que ens hem proposat realitzar.

El CeDRe té cinc llapis diferents per tal de poder fer activitats a l'aula amb 25 o més alumnes i diversos reptes a resoldre simultàniament. Aquests es poden prestar per separat.

Contingut:

 • instruccions amb dissenys per a fotocopiar
 • estructura del llapis de fusta am 10 forats
 • cera
 • 10 cordes de color

 

Alguns aprenentatges que hem recollit de les vostres experiències:

Joc cooperatiu i de cohesió de grup. Al tenir com a repte elaborar un dibuix o un escrit s’estimula alhora la creativitat, les habilitats necessàries per actuar conjuntament i moure el llapis en la direcció correcta, per tant es treballa la resolució de conflictes, la capacitat d’autoregulació de la conducta, el lideratge compartit o l’acceptació d’un lideratge espontani o pactat, la coordinació i la col·laboració imprescindibles per moure el llapis, etc.

Molt útil per a l’anàlisi de comportament i lideratge de grups i per a l’observació de la resolució de reptes en equip i l'anàlisi de les relacions socials. El llapis permet tantes variants del joc com la dinamitzadora imagini: posar el factor temps per a afavorir l’estrés i per tant la gestió d’aquesta en el treball grupal, tapar els ulls a algun dels jugadors i per tant forçar la comunicació i l’ajuda mútua entre els membres que veuen i els que no hi veuen, etc.

#CeDReacasa

Si has vingut a buscar el joc del LLAPIS COOPERATIU i ara el trobes a faltar, adapta’n un per  casa!

El llapis és una manera d’escriure o dibuixar a quatre o sis o més mans. Com? Utilitzant un suport on fixar-hi el llapis i posant-hi cordills des dels quals estirarem totes per dirigir el traç. Per fer-ne un necessites un CD vell que ja no escoltis (un CD-Rom que ja no funcioni...), celo, un llapis o retolador i cordons.  Foradaràs amb cura el CD (utilitza un trepant o similar) i nuaràs un cordó a cadascun dels forats. Cal que facis tants forats com cordons vulguis enganxar-hi. Pensa que cada cordó ha de ser utilitzat per una persona diferent, per tant, necessites com a mínim un forat per membre de la unitat familiar amb la que convius. Al final del cordó, fes-hi un nus per a què sigui més senzill agafar-lo.

Un cop tinguis el llapis cooperatiu construït, enganxa-hi el llapis (si rellisca, envolta la part que ha d’anar dins el forat del disc amb celo per tal d’ajustar-lo bé a la mida de l’orifici) ara, només cal que busqueu un repte per dibuixar o per escriure!

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec