Mediación, seguridad y construcción de la paz

  • Fons bibliogràfic
  • Pau, Antimilitarisme i Conflictes, Educació
  • A partir de 16 anys
  • Castellà
  • Andrés Vázquez López
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: 341.67 VAZ

Des del Tractat de Westfàlia (1648), la Mediació forma part de la diplomàcia, com a mitjà d'arranjament de controvèrsies. A diferència d'altres mitjans jurisdiccionals, i igual que en altres àmbits de mediació, els qui recorren a ella conserven la seva llibertat d'acció i de decisió quant a la solució final del conflicte.
També, i a diferència dels escenaris en què es desemboliquen altres àmbits de mediació, es caracteritza per ser multiparte, multidisciplinària i sol realitzar-se en diversos nivells -“multitrack”- permetent diferents abordatges i enfocaments del conflicte.

La Carta de les Nacions Unides la recull com a mitjà per a l'arranjament pacífic de controvèrsies en els articles 2.3 i 33.1, dins del Capítol VI, en vigor des de 1945. No obstant això, de poc servirà el recurs a aquests protocols i procediments ADR si després d'aconseguir acords de compromís aquests no aconsegueixen consolidar-se sobre el terreny amb la intervenció de mediadors de nivell mitjà i mediadors locals, bons coneixedors de la realitat del seu entorn, que puguin ser auxiliats en el seu treball per mediadors externs, la neutralitat dels quals difícilment pugui ser qüestionada, i que aportin la perspectiva del seu distanciament imparcial, com a estratègia pacífica i socialment equitativa que faciliti la inclusió de les víctimes col·laterals i supervivents.

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec

També et pot interessar