Mesquita no! (Documental)

  • Audiovisuals
  • Drets
  • 31Min.
  • de 12 a 16 anys
  • Català
  • Alberto Aranda i Guillermo Cruz
  • Gratuït amb fiança 0.00€
  • Teixell: DVD MES

Mesquita NO! és un documental sobre el conflicte ocorregut a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) durant octubre i novembre de 2004. La instal·lació d'un oratori musulmà en els baixos d'un edifici d'habitatges va desencadenar les protestes dels veïns, que es queixaven perquè el local no complia les condicions mínimes per albergar un centre de culte.

L'Ajuntament de Santa Coloma havia concedit a la comunitat musulmana un permís provisional per a la celebració del Ramadà, per posteriorment resituar-los en un altre lloc. Però el conflicte ja es remuntava a mesos enrere, i l'Ajuntament havia fet unes promeses diferents als veïns. Aquest engany va provocar que els veïns es mobilitzessin protestant perquè l'Ajuntament els havia enganyat.

Enmig del conflicte entre els veïns, l'Ajuntament i la comunitat musulmana, van intervenir diversos membres del Centre d'acolliment d'immigrants i de l'Ateneu Julià Romerà de la ciutat, que demanaven als veïns respecte pels quals estaven resant, defensant el seu dret constitucional a la llibertat de culte. Però les protestes dels veïns van endurir-se, amb manifestacions cada dia més sorolloses just davant dee l'oratori, i va ser necessària la intervenció passiva dels Mossos d'Esquadra.

Una vegada tancat el conflicte, amb la reubicació de l'oratori en un descampat fora de Santa Coloma, Mesquita NO! pretén ser un documental de diàleg i reflexió sobre els fets ocorreguts, sobre les causes i conseqüències d'un cas que no ha estat ni el primer ni l'últim d'aquesta índole, i que cada dia prolifera més en les societats espanyola i europea.

 

Documental/Religió/Conflicte/Racisme/Europa/

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec