Mi nombre es NADIE. El viaje más antiguo del mundo

 • Fons bibliogràfic, Audiovisuals
 • Drets, Cultures i moviments migratoris
 • de 12 a 16 anys
 • Castellà
 • Carla Fibla i Nicolás Castellano
 • Gratuït amb fiança 0.00€
 • Teixell: 314.722FIB

A través dels testimoniatges recollits per dos periodistes en les actuals rutes de la immigració des d'Àfrica a Europa, "Mi nombre es nadie" ofereix una completa anàlisi pràctica i directe per comprendre les dificultats del viatge més antic del món.

En aquest món globalitzat hi ha més de 200 milions d'immigrants, acostar-nos a les seves inquietuds, les seves dificultats per sobreviure, al procés en el qual es pren una decisió en la qual molts pereixen és l'objectiu principal d'aquest treball.

Aquest audiolibre, prologat per Sami Naïr, es compon de 4 CDs (30 reportatges) en els quals s'escolta de forma extensa als propis immigrants, autèntics protagonistes d'aquest treball. A més de la transcripció completa dels reportatges el llibret de l'audiolibre inclou quatre textos d'experts internacionals del fenomen de la immigració: Javier de Lucas (València), Mireia Estrada (Barcelona), Amadu Ndoye (Dakar-Senegal) i Jean Pierre Cassarino (Florència-Itàlia) que ajuden a comprendre el fenomen emmarcat en les seves causes i circumstàncies concretes. Així mateix inclou una àmplia introducció per conèixer Àfrica, l'origen de l'emigració que ens està arribant.

El suport visual als reportatges l'aporten 24 fotografies en color del fotògraf Juan Medina, guanyador del premi World Press Photo per la seva cobertura de la immigració a Fuerteventura.

L'entorn de l'emigrant, els factors que influeixen en la seva partida, els mitjans, les dificultats, les polítiques anti-immigratòries occidentals. I finalment, diverses històries narrades pels seus protagonistes, per posar-li rostre als quals es converteixen en tombes anònimes o en fredes estadístiques per als mitjans de comunicació.

"Mi nombre es nadie" té un fort contingut didàctic, pot utilitzar-se a les escoles perquè els estudiants escoltin als immigrants. També permetrà a les ràdios locals, amb menys mitjans econòmics per desplaçar-se, acostar-se a un dels fenòmens més preocupants d'aquest començament de segle, però sobretot està dirigit a tot aquell que es pregunti per què hi ha persones disposades a patir tant, a morir en l'intent, per aconseguir una vida digna.

 

Inclou 4 cd:

 • Desde África Subsahariana Cd1
 • Lugares... último paso Cd2
 • Todos quieren emigrar Cd3
 • Viajes de ida y vuelta. llegadas y repartriaciones Cd4

Material que s'entregarà

1 x Mi nombre es nadie, el viaje más antiguo del mundo
1 x Mi nombre es nadie_ Cd1 Desde África Subsahariana
1 x Mi nombre es nadie_ Cd2 Lugares... último paso
1 x Mi nombre es nadie_ Cd3 Todos quieren emigrar
1 x Mi nombre es nadie_ Cd4 Viajes de ida y vuelta. Llegadas y repatriaciones

 

Calendari disponibilitat

Disponible Reservat

Formulari sol·licitud

En el cas que el préstec del recurs tingui un cost econòmic s'ha d'ingressar amb antelació al núm. de compte Triodos 1491 0001 28 2033582723

Per més informació: educacio@solidaries.org o al telèfon 972 219 916

Condicions del servei de préstec